1. Vähendab insuldiriski.
Rootsis läbi viidud uuring näitab, et süües enam kui 45 g šokolaadi nädalas vähendab naiste puhul insuldiriski. Šokolaad sisaldab flavonoide, mille antioksüdandid aitavad insludi vastu võidelda.
2. Vähendab infarkti tõenäosust
Teised uuringud näitavad jälle, et šokolaad aitab takistada klompide tekkimist veresoontes ning vähendab seega südameinfarktiohtu.
3. Kaitseb põletiku eest
6,7 g tumedat šokolaadi päevas hoiab eemal põletikku tekitavad valgud.
4. Aitab lahendada matemaatikaülesandeid
Šokolaadis leiduvad flavanoolid panevad aju paremini tööle.
5. Vähivastane toime
Kakaos leiduvad pentameerid takistavad vähirakkude arenemist.
6. Vähendab diabeediriski
Itaalia teadlased on avastanud, et šokolaadi söömine kasvatab insuliini tundlikkust, mis vähendab diabeediriski.
7. Mõjub hästi nahale
Šokolaad ei tekita aknet, nagu vanasti usuti. Vastupidi, see on nahale hea. Flavonoidid kaitsevad koguni naiste nahka teatud määral UV-kiirguse eest.
8. Parandab vereringet
9. Tugevdab aju
Tume šokolaad kaitseb ajurakke ning kaitseb aju ka võimeliku insuldi tagajärgede eest.
10. Aitab ära hoida köha
Šokolaadis leiduv teobromiin vähendab selle aju osa mõju, mis päästab valla köhahood.
11. Pikendab elu
Jeanne Louise Calment elas 122 aastaseks, süües kilo tumedat šokolaadi nädalas. Teadlased on leidnud, et regulaarne tumeda šokolaadi söömine pikendab elu 2 aasta võrra