Seda usuti pikalt, sest munad sisaldavad palju kolesterooli. Kuid uuringud on kinnitanud, et munad ei tõsta sinu halba kolesterooli ja seega pole mingit põhjust, miks sa peaksid piirduma paari munaga nädalas.

2. Taimeõlid on tervislikud

Aina enam räägitakse seemne- ja taimeõli potentsiaalsetest riskidest tervisele. Seda just nende kõrge omega-6 taseme tõttu, mis tõstab märgatavalt südame- ja veresoonkonna haiguste riski.

3. Liha on kahjulik

Suur osa lihast, mis meie lauale jõuab, on eeltöödeldud ja me sööme neid vorstide jms näol. See ei ole tõesti tervislik viis liha tarvitada. Kuid kui osta toorest punast liha ja sellest ise endale toit valmistada ning süüa seda korra nädalas, on see hea vitamiinide ja heade rasvade ning valkude allikas. Kuid paljud meist söövad liha vaid korra nädalas?

4. Kalor on kalor

Ei ole. Kui sa tahad olla tervislik, siis palju olulisem sellest kui palju sa sööd, on see, mida sa sööd. Kalorite number jääb kvaliteedile mäekõrguselt alla.

5. Rasva süües läheb rasva

Vastupidi. Lisades tervislikud rasvad enda menüüsse, on see kaalulangetusel suureks abiks. Head rasvad võib leida näiteks avokaadost, pähklitest, rasvastest kaladest.

Allikas: independent.co.uk