Harvad pole ka juhtumid, kus ühe haiguse taandudes haigestutakse uuesti järgmisesse. "Enamjaolt juhtub seda lastega, aga näeme, et ka täiskasvanud lähevad haigena tööle ja levitavad nõnda viiruseid üha edasi. Nii teiste nakatamise kui ka enda paranemise seisukohalt on väga tähtis haigestumis järel siiski koju jääda ja puhata, et organism saaks oma jõuvarud koondada haigusepisikute hävitamisele,“ rõhutas Sepp.

Apteeker tuletab meelde, et viiruste eest saab end kaitsta kätepesuga. Seebi ja sooja veega vähemalt 20 sekundit kestev kätepesu vähendab oluliselt haigestumist. Kui vett ja seepi pole käepärast, võiks taskus olla antiseptiline geel, millega on lihtne hävitada kätele sattunud viiruste baktereid.

„Haiguste eemale hoidmiseks on oluline ka D-vitamiini aastaringne võtmine, ilmastikuoludele vastava riietuse kandmine ning üldised tervislikud eluviisid,“ sõnas Sepp. „Igaks juhuks võiks tüüpilisemate viirushaigustega võitlemiseks olla koduapteegis kraadiklaas, hingamisteid lõõgastav eeterlike õlidega palsam rindkerele määrimiseks, kurgupastillid, meresoolalahus, ravimid kõrge palaviku ja valu vastu, rögalahtisti ning kõhuvaevuste jaoks ka probiootikumid. Kindlasti ei tee halba ka küüslauk, ingver, mesi ja ravimtaimeteed.“