Kõik see viib olukorrani, kus meid ümbritseb ebamõistlikult suur kogus toitu, alkoholi ja magusat. On ka sinu kodus nii?

Kui su kodu ei upu hetkel maiustuste virnade all ja sa tahad seda vältida, siis teavita palun oma lähedasi, et sellised “kingitused” pole oodatud. Ning tea, et isegi kui pidulised on tähistamiseks kaasa toonud tordi, siis järgmisel hommikul ei pea sina olema see, kes selle jäänused hommikusöögiks sööb. Su keha ei ole prügikast – kui sa tavapäevadel magusaga piiri pead, miks siis äkitsi tunned kohustatuna ära sööma kõik magusajäägid?

Kui sa midagi muud ei oska tahta, siis palun neil külla tulles võtta kaasa ainult hea tuju või puuvilju. Serveeri see külalistele sõbralikult ja viisakalt, aga konkreetselt, sest muidu ei võeta sind kuulda. Võid ka selgituseks anda paar põhjust, miks sa magusast ja alkoholist vaimustuses pole.

Olen näinud, kuidas inimesele, kellel on nõrk tervis, tuuakse järjepidevalt kingiks magusat või alkoholi – täpselt neid asju, mida ta peaks vältima kui tuld!

Ega keegi seda pahatahtlikult ei tee, lihtsalt sellele ei mõelda. Aga aeg oleks hakata mõtlema ja teadvustama, mida teevad sellised ained inimese kehale.

Kui sa oled ise külla mineja, siis uuri peo perenaiselt või -mehelt mida nad külakostiks sooviksid. Paljud ei julge ise pakkuda, mida nad tegelikult soovivad või ei soovi. Minu soovitus on kinkida alati midagi, mis kulub marjaks ära ja on kasulik, kas hingele või ihule – siinkohal teadvustame, et magus ja alkohol pole kasulikud ei hingele ega ka ihule.

Ütlen järgneva otse välja, vihake või kiitke, ka lastele pole maiustused vajalikud!

Ma ei saa aru, kuidas paljud täisealised teades, mida maiustused tegelikult laste kehadega teevad, ometi selle kinkimist jätkavad. Jah, laps liigub rohkem ja ta keha saab HETKEL suhkruga paremini hakkama, kuid see ei kesta igavesti. Iga kommiga suureneb magusasõltuvus ja läheb raskemaks tulevikus suhkrust loobumine või magusakoguste ohjeldamine.

Te ei kujuta ette, kui paljud murelikud vanemad mulle kirjutavad, kuna nad on hädas oma ülekaaluliste lastega. Nad on valmis kõigeks, et lapse tervis ja kehakaal korda saada. Kui te tõesti olete kõigeks valmis, siis hoolitsege selle eest, et laps saaks maksimaalselt tervislikku toitu ja minimaalselt ebatervislikku!

Kui sul vedelevad ebatervisilikud ahvatlused kodus, siis viska need prügikasti, mitte oma kehasse!

Küsi endalt, kus on sellise toiduaine parem koht, kas sinu või su lapse kehas või prügikastis?