Levinuimad viirused

Vaatamata levinud arusaamale on respiratoorsete haiguste tekitajaks viirused, mitte külmetamine. Ülemiste hingamisteede kõige sagedamini esinevad viirused on korona-, rino-, gripi- ja adenoviirused.

Kõige levinum on rinoviirus, mis tekitab põhiliselt kuiva köha, peavalu, liigesevalu jäsemetes ja seljas, nõrkust ja eriti just nohu. Rinoviiruseid on umbes sadakond ning see levib kontakt- või piisknakkusena.

Haiguste ravi ja sümptomite leevendamine

Viiruslik nohu, mis on üks levinumaid ülemiste hingamisteede haigusnähte, kestab üldjuhul kaks nädalat ning ägedat nohu pole võimalik ravida. Nohuravimid on mõeldud eelkõige sümptomite ja üldise enesetunde leevendamiseks.

Kurguvalu võib olla tingitud neelupõletikust, tonsilliidist, farüngiidist või hoopis kurgumandlitest. Köha peaks aga kindlasti ravima, sest kui kurk on kaetud sitke sekreedi ja rögaga, siis on tegu põletikulise protsessiga, kuhu tuleb appi minna ravimitega. Selleks sobivad hästi ambroksooli sisaldavad Flavamed 60 mg N10 kihisevad tabletid, mis vedeldavad röga ja aitavad röga bronhidest tuua ülemistesse hingamisteedesse, kust seda on kerge välja köhida. Flavamed 60 mg N10 (ambroksool) on ainukesed kihisevad ambroksooli tabletid Eestis, neid on mugav manustada ning ravitoime avaldub kiirelt. Flavamed 60 mg N10 (ambroksool) sobib hästi ka diabeetikutele, kuna see on suhkruvaba. Ravimi toime algab juba 30 minuti pärast ja kestab 6 kuni 12 tundi.

Flavamed 60 mg N10 (ambroksool) on käsimüügiravim. Näidustus: röga lahtistamine produktiivse köhaga kulgevate ägedate ja krooniliste bronhopulmonaalsete haiguste korral. Annustamine üle 12-aastastel noorukitel ja täiskasvanutel: pool kihisevat tabletti 3 korda päevas esimesel 2…3 päeval, seejärel pool kihisevat tabletti 2 korda päevas. Ilma arstiga konsulteerimata ei tohi kasutada kauem kui 4…5 päeva. Müügiloa hoidja: Berlin-Chemie AG (Menarini Group), Glienicker Weg 125, 12489 Berliin, Saksamaa. Täiendav teave: OÜ Berlin-Chemie Menarini Eesti, Paldiski mnt. 27/29, 10612 Tallinn, Eesti.

Tähelepanu! Tegemist on ravimiga. Enne tarvitamist lugege tähelepanelikult pakendis olevat infolehte. Kaebuste püsimise korral või ravimi kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu arsti või apteekriga.

Jaga
Kommentaarid