Spaakülastus ei peaks kindlasti olema justkui matemaatilise võrrandi lahendamine või pulmade planeerimine, rõhutab Aqva Hotel & SPA spaajuht Eeva Salusoo. Niisiis, mis on esimene asi mõnusa spaapuhkuse juures? Salusoo soovitus on valida tunde järgi: mine sinna, mis tundub parasjagu õige! Ära kuluta liigselt energiat mõtlemisele, sest see tekitab lisastressi. “Sa lähed puhkama, mitte peastarvutamise olümpiaadile,” ütleb Salusoo.


Spaakülastus on lõõgastus ja selleks valmistumine peaks olema murevaba.
Grand Rose SPA müügijuhi Mario Sau sõnul tasub mõelda praktilistele küsimustele - mida kaasa võtta ja mida koju jätta. Näiteks Grand Rose SPA Hotell annab külastajale mugava hommikumantli ja pehmed sussid, samuti on nii tubades kui saunakeskuses olemas rätikud. Kaasa soovitab ta võtta ujumis- või saunariided ja sobiva riietuse õhtuseks restoran-vinoteegi külastuseks.

Seda ja muud praktilist infot on alati kõige mugavam otsida hotelli kodulehelt, kus saab teha ka online-broneeringuid. Enamasti on värske info olemas ka spaa Facebooki leheküljel ning uudiskirjas.

Hoolitsusi vali tervise ja enesetunde järgi

Muu hulgas saab kodulehelt infot võimalike hoolitsuste kohta. Ka neist sobivate valimisel tuleks Salusoo sõnul kuulata eelkõige oma keha soove. Kui sul on peavalu, tasub valida massaaž, mis vabastab keha pingetest. Kui tahad teha midagi näonaha heaks, konsulteeri spetsialistiga, kes aitab valida sinu nahatüübile sobivat hoolitsust.


Väga paljud hoolitsused ei sobi näiteks lapseootel naistele, mida tulevased emad võib-olla ei teagi.
Sau rõhutab, et hoolitsuste valimisel tuleb kindlasti arvestada ka oma sportlikku vormi, enesetunnet ja tervislikku seisundit. Nii ei soovita Grand Rose SPA valida haigusnähtude korral massaaži, sest vereringe ja organismi aktiveerumise korral võivad probleemid hoopis suureneda.

Salusoo sõnul võib aga kvaliteetsest spaast igaüks midagi leida, kuna hea spaa pakub hoolitsusi ka lastele, eakatele, beebiootel naistele ja sportlastele. “Pole olemas inimest, kellele ei sobiks õrnemgi spaahellitus,” kinnitab Aqva spaa juht.

Spaad aitavad hoolitsuste valimisel

Kuna spaahooldused on populaarsed, tasub need alati varakult broneerida, eriti nädalavahetustel ja suvel,muidu ei pruugi sobivaid aegu leiduda. Kõige populaarsemate Aqva spaa hoolitsustena tõi Salusoo välja Shanghai massaaži, Alessandro Pedix Classic jalahoolitsuse ja Rasulbad aurusauna rituaali.

Ühele päevale ei tasu planeerida mitut tugevat massaaži, kuna keha vajab taastumisaega.

Grand Rose SPA hittideks on klassikaline massaaž, eksootiline Garra Rufa kalade jalahoolitsus ning klassikaline pediküür.

Kui puhkaja ei soovi ise hoolitsuste kombineerimisega vaeva näha, siis spaad on ette valmistatud ka päevapaketid, mis muudavad valiku tegemise lihtsamaks ja külastaja võidab ka hinnas.

Valikus on näiteks paketid idamaiste hoolitsustega ja paketid lapseootel naistele, aga ka romantikapaketid, mis on mõeldud kahele. Igapäevastressist vabaneda soovijale sobivad hästi sauna- ja tervisepaketid.

Põhipunktid:

  • Mõtle läbi oma ootused spaa-puhkusele
  • Hoolitsuste valikul arvesta oma tervisliku seisundiga
  • Sobivaima paketi leidmisel saad usaldada professionaale ja valida mõne valmispaketi
  • Hoolitsused varakult broneerides kindlustad endale kõige sobivamad ajad

Uuri lähemalt Eesti spaade, hoolitsuste ja ravivõimaluste kohta Spaaliidu koduleheküljelt.

Jaga
Kommentaarid