• Puhastamiseks ja kaitsmiseks

Kindlasti peavad seal olema haavade puhastusvahend (nt Pharmacare), marlitampoonid, plaastrid ja sidemed. Okste lõikamisega kipuvad kriimustused tihti tekkima. Seega võiks käepärast olla ka teepuuõlipulk (mis on heaks abivahendiks ka putukahammustuste korral) või kriimusalv.

  • Desinfitseerimiseks

Kui aiamaa asub elukohast kaugemal, võiks kaasa võtta desinfitseerivad lapikesed, millega saab käsi desinfitseerida, kuid vajadusel ka haava puhtaks teha (nt Chemisept wipes salvrätikud).
  • Villide ennetamiseks ja raviks

Paljudele aiapidajatele kipuvad kevadtööde alguses peopesadesse villid tekkima. Nende vältimiseks võiks kasutada Compeedi ville ennetavat pulka, mida nahale kandes jäävad nii mõnedki villid tulemata. Kui vill on juba tekkinud, võiks neile peale panna spetsiaalsed villiplaastrid, mis leevendavad valu, kaitsevad villi katki minemise ja bakterite eest ning loovad paranemiseks soodsa keskkonna. Lisaks on nad diskreetsemad ja püsivad üldjuhul kauem peal kui tavalised plaastrid.

Valusate lihaste ja liigeste jaoks

Usinatel aiapidajatel kipuvad alguses ka selja- ja õlalihased valusaks muutuma. Abimehena võiks valmis olla valuvaigistav salv, geel või plaastrid. Samuti võiks igaks juhuks olemas olla valuvaigistavad tabletid (paratsetamool, ibuprofeen, naprokseen või deksketoprofeen). Kiire tööperioodi alguses võiks ennetavalt tarbida ka liigeseid toetavaid glükoosamiini-preparaate.
Kaitseks põletuse eest

Pikka aega päikese käes viibides ei tohiks unustada ka oma nina, põsesarnade ning huulte kaitsmist. Selleks sobivad hästi päikesekaitsepulgad, mida on mugav kaasa võtta ja kasutada. Kui siiski on päikesepõletus tekkinud, võiks olemas olla aaloed sisaldav geel või teepuuõli baasil spetsiaalsed põletusgeelid (nt Burnshield, Burnjel). Viimased on esmaabiks vajalikud ka lõkketegijatele ja õues söögikeetjatele.

Allergia leevendamiseks

Putukahammustuste või teatud taimede suhtes tundlikud inimesed võiksid ka allergiatablette varuda (loratadiin, tsetirisiin või desloratadiin).

Allikas: Südameapteek