Peavalu, sealhulgas pingetüüpi peavalu ja migreen, on kõige levinumad kaebused arsti juures. Migreen on enimlevinud närvihaigus maailmas.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel valutas eelmisel aastal pea 50-75% täiskasvanud elanikest. Igal kümnendal inimesel esines migreen. Paljude jaoks on peavalu krooniline haigus: 4% inimestest valutas pea viieteistkümnel või enamal päeval kuus.

Oluline on ära tunda peavalu liik. Pingetüüpi peavalu on levinuim peavalu vorm, mida erineva peavaluhoogude sagedusega esineb umbes 80% kõigil inimestest. Migreeni all kannatavad umbes 15% naistest ja 8% meestest. "Mõne peavalu tüübi ravi ei aita teistsuguse tüübi puhul - näiteks migreeni vastu on olemas vaid migreeni jaoks mõeldud ravimid," ütles Mark Braschinsky. "Lisaks on retseptiga ja ilma saadaval valuvaigistid, mis peavalu raviks üldse ei sobi."

Võttes aluseks Maailma Terviseorganisatsiooni vastavad näitajad, siis esines peavalu eelmisel aastal enam kui pooltel eestimaalastel.

Migreen esines igal kümnendal eestimaalasel ja kroonilist peavalu, mille korral pea valutab viieteistkümnel või enamal päeval kuus, esines 58 000 inimesel kuus.

Peavalude kohta saab rohkem teada veebilehelt www.peavalu.ee.