Seega on kõrvade masseerimisest abi, kuid teid vaevab väsimus ja unisus. Kui teil on raskusi hommikuse ärkamise, autoroolis või pealelõunal töö juures kallale kippuva unega, siis tehke endale kõrvamassaaži ning saate virgemaks.

Kõrvamassaaži alustage igal hommikul kohe peale ärkamist. Masseerida tuleb mõlemat kõrva ja kõiki kõrvas olevaid punkte.

Alustage masseerimist pöidla ja nimetissõrme abil pigistades, vähehaaval alt üles kõrva pinnal edasi liikudes. Masseerige kindlasti ära ka kõik lohud ja raskemini juurdepääsetavad kohad. Ka kõrva keskel asuv lohk, kus kõrv kinnitub kolju külge, on vaja nimetissõrme abil masseerida. Jätkake masseerimist vähemalt 2–3 minuti vältel.

Masseerides võib mõni punkt kõrva peal tunduda valulik, mis tähendab, et selle punktiga seotud organ on haige. Seda punkti masseerige kauem, sest selline massaaž on ka haigele organile hea ja raviva toimega.

Muutke kõrvade masseerimine oma igapäevaseks harjumuseks, alustades sellega oma päeva. Paar-kolm minutit masseerimist peletab une ning see on ka üks võimalus aidata oma pere lapsi hommikul unest üle saada.

Kui tunnete end autoroolis unisena, peatage auto kohe ning masseerige paar-kolm minutit oma kõrvu. Korralik massaaž muudab teid virgeks kolmeks-neljaks tunniks. Samas tuleks seda silmas pidada, et kõrvu ei tasuks masseerida õhtupoolikul, sest siis võib teil olla probleeme uinumisega.

Kõrvalestade masseerimine aitab ravida ka erinevaid hädasid. Massaaž aitab vabaneda pea-, kaela- ja seljavaludest, iiveldusest ning maandada stressi. Lihtne ja käepärane massaaž võib tuua palju kergendust ega oma kehale mingit kahjulikku mõju.