1. Seller sobib kaalujälgijatele ja -langetajatele. Ühes jämedas sellerivarres on ainult 10 kalorit. Niisiis võid seda kerge südamega salatitesse, suppidesse ja vokiroogadesse lisada.

2. Seller alandab põletikku. Kui sul valutavad liigesed või sind on tabanud kopsupõletik, astma või akne, söö sellerit: sel on põletikuvastane toime.

3. Seller rahustab. Neil, kes kannatavad liigse stressi all, rahustab magneesiumit, kaaliumit ja kaltsiumit sisaldav seller närve. Hästi mõjuvad ka selleris sisalduvad eeterlikud õlid. Kui sul on raskusi õhtul magama jäämisega, luba endale enne uinumist üks kalorivaene sellerisnäkk.

4. Seller soodustab seedimist. Tänu suurele vedeliku- ja kiudainesisaldusele on seller hea seedimisele ja puhastab organismi.

5. Seller aitab alandada keha happesust. Jah, nii see on!

6. Seller sisaldab „häid" soolasid. Selleris leidub naatriumi, kuid see pole võrreldav lauasoolaga, vaid on kehale vajalik mineraal.

7. Seller on kasulik silmadele. Tänu viljas sisalduvale A-vitamiinile kaitseb seller silmi ning aitab vanuse lisandumisega seotud nägemislangust peatada.

8. Seller alandab „halva" kolesterooli taset. Selleris sisalduvad ftaliidid stimuleerivad sapivedeliku tootmist, mis aitab kaasa kolesteroolitaseme langemisele. Viljas leiduvad kiudained hoogustavad kolesterooli kehast väljutamist.

9. Seller alandab vererõhku. Ftaliidid alandavad veres stressihormoone, mistõttu veresooned laienevad ja vererõhk alaneb. Samasugust funktsiooni täidab selleris peituv kaalium.

10. Seller võib hoogustada su seksielu. Hiljutiste uuringute järgi tõstavad kaks selleris sisalduvat feromooni - androstenoon ja androstenool - seksuaalset võimekust. Nii et näksi armuelu hüvanguks!

11. Selleril on vähivastane toime. Uuringud näitavad, et selleris leiduv jõuline flavonoid luteoliin pärsib vähirakkude arengut, eriti pankreases. Lisaks aitab selleri pidev söömine tunduvalt vähendada rinnavähki haigestumise riski.

Nipp: Poest sellerit valides veendu, et varred on värsked ja krõpsud. Ka lehed peavad olema värsked. Mida tumedam on selleri värv, seda tugevam on vilja lõhn ja maitse. Eriti kasulik on sellerit süüa värskelt!