Analüüsiti kokku 18 kontrollgrupiga uuringu tulemusi. Ilmnes, et haigestumine grippi tõstab kahekordselt südameinfarkti kujunemise riski ja gripivastane vaktsineerimise tõhusus selle ärahoidmisel on 29%. Kirjanduse andmeil on seni tuntud südameinfarkti ennetuse meetmete tõhusus järgmine: statiinid – 36%, antihüpertensiivsed ravimid – 18%, suitsetamisest loobumine – 26%.

Autorid järeldavad, et vaktsineerimine gripi vastu tuleks lugeda eelpool toodud võimalustega samaväärseks südameinfarkti ennetusmeetmeks, eriti koronaararhaigusega patsientidel, ilmselt oleks see gripipuhangu ajal soovitatav kõigile üle 50 aasta vanustele isikutele.

Suurbritannias hiljuti läbiviidud uuringus selgitati, et 2–17 aastaste laste vaktsineerimine vähendab oluliselt ka gripi levikut teistes elanikkonna gruppides ja seega on kulutõhus võimalus gripiga seotud tüsistuste ning nendega seotud rohkete kulutuste vältimiseks.

Kogu rahvastiku ja iga isiku tervise seisukohast lähtudes ei tohiks gripivastasele vaktsineerimisele olla mingit mõistlikku alternatiivi.