Kala kuulub toiduainete koorekihti, sest selle söömine toetab tervist, varustades organismi kõrgväärtuslike valkude, oluliste rasvhapete, vitamiinide ja mineraalainetega. Kalavalk on hästi omastatav ning annab kehale õiges vahekorras asendamatud- ja ka teisi aminohappeid.  Lisaks on kala hinnatud just oomega-3 rasvhapete sisaldus poolest, sest seda napib enamus toitudes. Selle poolest on rikkamad forell, lõhe ja heeringas.

Lia ja Siiri lemmik: Heeringafilee rullid kurgiga

Lia Virkus: Minu kindel lemmik, sobib hästi igale peolauale või miks mitte ka mõnel argiõhtul nautimiseks.

Siiri Kirikal: Hea amps suupistelauale, nii musta leivaga kui ilma. Ümber kurgi rullikeeratud filee hoiab üsna hästi oma vormi ega lagune laiali. Fileesid on kergelt marineeritud, mõnus äädikane mekk taandab hästi rasvaseid maitseid. Kindlasti ka minu lemmikvalik!

Heeringafilee vähesoolane, õlis

Lia Virkus: Mahe ja meeldiv, õrnsoolane. Nõrutatult kasutaksin peolauale hapukoore ja sibulaga, aga ka Janssoni kiusatusse  sobiks hästi, samuti kihilistesse salatitesse.

Siiri Kirikal: Nahata puhas filee maitseb mahedalt, on vähesoolane ja pehme tekstuuriga, sobides hästi kulinaarseks kasutamiseks- kalavormidesse, kalapirukatesse jne.

 

Lõhe ja heeringafileetükid valges kastmes

Lia Virkus: See sobib hästi suupisteampsuks peolauale rukkinöpsides või röstaial.
Siiri Kirikal: Valmisroog kuumade keedukartulitega serveerimiseks. Majoneesikaste on üsna magus, kala selles kergelt suitsutatud. Rootsi stiilis kalasalatiga on mugav ja lihtne täita leivanöpse, katta röstsaia või immutada võileivatorti.

Kilurullid

Lia Virkus: Kaunis pakend. Kasutaksin nõrutatult munavõiga, kiluleibadel, täidetud munade kaunistamiseks. Samuti sobilikud kihilistesse salatitesse muna ja sibulaga.

Siiri Kirikal: Efektses pakendis kilud. Kala on pehmeks laagerdunud, sobides hästi täidetud muna, kiluvõi, munavõi, kastmete valmistamiseks.