Leedulannast ärijuht Justa ja lätlannast majandus-analüütik Irina said koostöös Mosaici disaineritega kleidis väljendada oma mängulist elurõõmu. Estonia teatri balletisolist Nanae ning pärjatud Eesti geeniteadlane Lili leidsid aga võimaluse veidi riskeerida ning kirjutada eesootaval suvel oma loole uus ja põnev peatükk.

Nanae sõnul valib ta tavaliselt tagasihoidliku või ühes toonis kleidi. „Seekord mõtlesin, et miks mitte midagi teistsugust proovida!“ selgitab Nanae, juba tosin aastat Eestis balletti tantsinud jaapanlanna, kes särab klassikaliselt elegantses sinises lilleprindiga kleidis.

Pärsia juurtega Lili astub samas oma mugavustsoonist välja kollase põlvepikkuse kleidiga. „Kannan pigem halli ja tumesinist ning tumelilla on minu jaoks juba väga värviline. Samas ei taha ma olla stereotüüpne igav teadlane, vaid mulle meeldib, kui riietel on mõni lisadetail, mis neid huvitavamaks muudab,” rõhutab ta.

Vabal ajal mööbli restaureerimisega tegelev lätlanna Irina leidis Mosaici kangaste seast just enda nahavärviga ideaalselt sobiva lahenduse ning kavatseb lühikest lõpptulemust kanda uhkusega nii kontserdil kui ka teatrisaalis.

Justa valik langes aga mustal kangal kontrastsemalt mõjuvale lilleprindile ja pikemale kleidile: „See sobib ideaalselt ka Eesti mitte kõige kuumematesse suvedesse!“

Lili tuletab siinkohal kõigile meelde, miks on paslik teha üks suvine garderoobi-värskendus: „Kasvasin üles koos venna ja kahe onupojaga, nii et kleidid mulle väiksena ei meeldinud. Alles hiljuti avastasin, et kleit võib olla isegi dressipükstest mugavam. Neid on ka lihtne kanda, sest pole vaja midagi kokku sobitada, vaid komplekt on kohe valmis.”

Kaunitest muusadest inspireeritud Mosaici uus kleidikollektsioon on poodides ja e-poes mosaic.andmorefashion.com müügil alates 7. maist.