Krista ütleb, et ta on ka enne teinud uute autodega proovisõite. Nii head tunnet võõrasse autosse istudes tal enne pole olnud. “Tundsin, et see on see õige!” rõõmustab Krista. Tema enda autost, Audi A4-st erineb see auto kardinaalselt – nii suuruse, võimsuse kui ka sõidumugavuse poolest. “Tavaliselt on aukartus uue auto ees, tunned end ebamugavalt ja mõtled, et äkki auto on sinust üle. Seekord oli kogemus hoopis teistsugune. Sain auto kätte, istusin sisse, paari minutiga õnnestus telefon autoga ühendada, muusika tööle panna ja juba sõitsingi linnas. Suhtlesin telefonis, kuulasin muusikat ja üks hetk märkasin, et ma ei olegi omas autos!” naerab Krista. Ta tundis esimesest hetkest, et see auto on tema käe järgi ega ole temast üle. Nii ta veetis autoga ühe tüüpilise tiheda argipäeva, abiks punane linnamaastur.

Kell 9.00

Ei jäänudki põllule autoga kinni! Võtsin oma koera, et minna ja lasta tal looduses joosta. Praegusel ajal ma oma autoga sinna minna ei saa, olen juba kaks korda kinni jäänud, sest auto on madal. Selle linnamaasturi roolis mul isegi ei tulnud sellist mõtet, et võiksin nüüd põllule kinni jääda. Ka koerale meeldis autos väga, sest tal oli pagasiruumis piisavalt ruumi.

Kuna mul on 45 kg kaaluv koer ja lisaks muu elu ka, siis on väga hea, kui autosse mahuvad need mõlemad ära. Mulle tundub, et kogu aeg on midagi vaja tassida – kas siis koera, toidukotte või lapsi. Pärast sõitsin veel mere äärde, kuhu sain tavapärasest hoopis kaugemale sõita. Sain kohe aru, et mugavus on selle auto juures number üks. Lisaks fantastilised sõiduomadused ja pehme ning sujuv sõit.

Kell 12.00

Suur koer ja hiiglaslikud kleidid. Kuna sel päeval oli mul pildistamine, siis pidin tooma ära Mammu Couture’i hiiglaslikud kleidid, mis mahtusid sellesse linnamaasturisse väga hästi ära. Madala ja väikese autoga peab tihti muretsema, et kleidid mustaks ei saaks. See on ainult rõõm, kui autosse mahuvad ära suur koer ja hiiglaslikud kleidid!

Paar tundi autoga sõidetud, hakkas järjest rohkem mulle see auto meeldima. Kiirendus on autol väga mõnus, minnes kiirelt kohalt ära, aga samas mitte liiga järsult. Mootor on hästi vaikne ja sõites pole midagi kuulda. Auto disainer oleks justkui naine, kes on kõik läbi mõelnud.

Kell 13.0017.00

Tööalased kohtumised. Järgnev päev oli täis tööalaseid kohtumisi, mis tähendas ka palju parkimisi. Ehkki tegu on linnamaasturiga, siis polnud mingit probleemi parkimisega. Sel autol on vaimustav pidurdussüsteem, mis mõõdab ära vaba ruumi ja määrab sõidutrajektoori – see on väga suureks abiks. Siiani olin peljanud maasturiga parkimist, aga Renault Kadjari linnamaasturi parkisin ära sekunditega. Olles selle auto roolis olnud vaid paar tundi ja parkida nii lihtsalt – uskumatu! Pärast seda võtsin veel tütre tema sõpradega peale ja kõik mahtusid sellesse autosse kenasti ära!

Kell 19.00

Õhtul läksime toidupoodi. Tavaliselt saan kõik toidukotid autosse ära mahutatud, aga nii lihtne, kui see selle linnamaasturiga oli, ei ole enne olnud. 13 kg koeratoidu kott ja hunnik toidukotte mahtusid autosse väga hästi ära. Pärast päeva veetmist linnamaasturi roolis päeva tundsin, et kui sooviksin praegu oma auto uuema vastu vahetada, oleks City Motorsi Renault Kadjari linnamaastur minu esimene valik!

Mul jätkub tõesti ainult kiidusõnu selle auto kohta. Soovitan seda eriti naistele, kel on kiire elutempo, palju askeldamist, nõudlus mugavuse ja ilusa auto järele. Ja nagu kirsiks tordil – auto võtab naeruväärselt vähe kütust! Annaksin sellele autole suisa 12 punkti!

 Miks Kristale nii väga just see linnamaastur hakkas meeldima?

·  Sobitub hästi muutlike teeoludega! Mulle meeldib see, et, kui tuleb silmitsi seista muutlike teeoludega, siis on sellel autol nupp, kust saab valida sobivaima sõidurežiimi: vedu suunatakse esiratastele; süsteem jaotab veojõu automaatselt esi- ja tagaratastele; ebastabiilsetel või libedatel pinnastel tagarataste jaotus.

·  Väikesed kütusekulud! Selle linnamaasturiga sõites hoian kokku kütusekulusid, sest autol on seiskamis- ja käivitussüsteem Stop & Start, millel on energia taastootmise funktsioon pidurdamisel.

·  Funktsioonid muudavad sõitmise ohutuks ja lihtsaks! Kuna Renault Kadjari linnamaasturil on nii palju funktsioone, mis muudavad autosõidu lihtsaks ja mugavaks. Näiteks liiklusmärkide tuvastusfunktsioon (kaamera salvestab liiklusmärkide informatsiooni ja annab sulle hoiatusteate lubatud kiiruse kohta); iseparkimissüsteem Easy Park Assist (auto annab sulle teada võimalikust ruumist ja aitab sul ohutult parkida); pimeala jälgimissüsteem (süsteem avastab pimealas paiknevad sõidukid ja annab nendest märku); aktiivne hädapidurdusassistent (hoiatab sind sõidukiga kokkupõrkeohu eest, kui juht ei reageeri, aitab süsteem juhti pidurdamisel).

·  Auto salong on nii mahukas! Salongil on ümberpaigutussüsteem ja palju erinevaid panipaiku. Pagasiruumis saad valida kahe eemaldatava põrandaasendi vahel.

Renault Kadjar ootab Sind City Motorsi Tallinnas Laagri ja Tartu esinduses. www.citymotors.ee