Miks soovid eksperimendis osaleda ja alla  võtta?

Olen mõningases ülekaalus olnud ligemale kuus aastat ning kuna see on hakanud muutma mu igapäevaelu ebamugavamaks-  energiat on vähem, rõivavalikud on poes kesised, enda pilt peeglis ei meeldi väga, olen võtnud nõuks end kätte võtta.

 Mil viisil olen varem proovinud kaalu langetada?

Huvitaval kombel ei olegi! Ma ei ole iial pidanud ühtegi dieeti ega piiranud end söögi osas mitte millegagi. Ma ei viitsi ega jaksa trenni, toitumise ega dieediga jännata. Mulle meeldib elu nautida! Ma tahan olla just selline naine, keda me kõik mingist karikatuurist mäletame: kihutades tuhatnelja haua poole, on tal ühes käes poolik šokolaaditahvel, teises veinipudel ning ta ise hõiskab: “Oli see vast alles lend…!!!” Ma ei taha, et mu elu sisuks oleks kalorite lugemine, toidupakenditelt järje ajamine või enesepiitsutamine trennisaalis. Milleks!? Mulle on vastuvõetamatu, et keegi mu lähedastest – või mis veelgi haletsusväärsem, ma ise – mind mu kaalunumbri järgi hindama hakkaks. Viis kilo siia või sinna – mis vahet sel on?! Ma ei hinda mitte ühtegi inimest maailmas tema rahakoti, hammasterea või kaalunumbri põhjal ning olen selgeks teinud kõikidele oma lähedastele, et kui nad kasvõi üritavad mind nende tühiste parameetrite järgi hindama hakata, on sõprus läbi. Sama olen öelnud kõikidele oma abikaasadele ja kallimatele. Võtke mind mu ülekilodega tükkis – või jätke pealegi, kui teie hindamiskriteeriumid nii pealispindsed on!

Tunnistan, et mulle on suguõdede – iseäranis nende, kes kaaluvad 52 kilo – kaalulangetamise teemad alati tundunud pseudoprobleemidena, seda enam, et mul endal on oma ülekaaluga mitte silmitsi seismise vabanduseks alati tuua terve rida TÕELISI probleeme - poja raske puue, üksikema staatus, pidev rahapuudus ja ületöötamine, mis justkui nõuaksid tõelist pühendumist. Vaevalised 10 ülekilo on siiani tühisuste tühisusena tundunud, iseäranis kuuldes, kuidas igasugu dieedid ja enese piiramine nagunii ei tööta – no tõesti, kõige vähem on mul senistele muredele lisaks vaja jojo-efektina alla ja üles hüppavat kaalunumbrit!

Kui palju sooviksid kaaluda nelja kuu pärast?
Ideaalvariant võiks olla mõistagi -10 kilo, aga vaevalt mul jätkub motivatsiooni.

Mis sa arvad, mis on sinu kõige suurem viga mida toitumisel teed?
Hilised ja rammusad õhtusöögid, ülivähene veejoomine, armastus kookide vastu ning veiniga patustamine ????

Teele Teder, toitumisnõustaja:
Krista soovkaal eksperimendi lõpuks: miinus 10 kg
Kristale soovitatud toidulisand: Apple Cider. Loe sellest lähemalt SIIT!