Kas usud? Mine peegli ette ja vaata oma keha. Nahk, juuksed, silmad, liigutused, mõtted, tunded, emotsioonid. Kuula – sinu süda tuksub. Tunneta end – su käed ja jalad liiguvad, sinus leidub pehmeid ja tugevaid koostisosi (luud ja lihased). Kes neid teeb? Millest ja kuidas? Iga hetk toodetakse sinu kehas mingit osa.

Kas mäletad ‒ kui oled naine ja ema ‒, kuidas sinu keha oli võimeline sinus eneses looma uue inimlapse? Kui keeruline see on! Kui imeline! Kas ükski tänapäevane tehas, mis toodab tablette, on suuteline tootma kas või kärbest? Elusat, hingavat olendit? Sinu keha suudab iga päev luua luukudet, nahka, organeid, verd, erinevaid rakke. Ainuüksi ühes rakus toimub miljard reaktsiooni sekundis. Üksteisele järgnevad reaktsioonid, mida inimene suudab kirjeldada vaid ülikeeruliste keemiliste valemitega, mis aga sinule tähendab pidevalt jätkuvat elamise protsessi.

Me oleme jäänud uskuma, kui meie kehast räägitakse kui kõige viletsamast – kes ei suuda näiteks toota valuvaigistit, vitamiini, aspiriini, valku, rasvhapet. Ometi toodab keha palju keerulisemaid, mitmefunktsionaalsemaid aineid ja teeb seda kogu aeg. Inimene ei oska enamikku neist ainetest isegi laboris järele teha. Samuti suudab keha opereerida, haavu kinni kasvatada, kudesid taastada, verejooksu peatada ja palju muud.

Sina aga pöördud oma sisemise arsti poole haruharva. Sa ei usu temasse. Sest sulle on lapsest saadik öeldud: ära tee, ära mõtle, ära tunne, ära naera, ära nuta, ära mine, ära ole, ära-ära-ära … Või siis: sa teed valesti, see ei ole õige, tee teistmoodi. Kuidas saaksidki endasse uskuda?

Tänapäeval liigub igasugune info kiiresti ja meil on olnud võimalik lugeda paljudest erinevatest tervenemisjuhtumitest. Neid juhtumeid on juba niivõrd palju, et seda ei saa seletada vaid juhuse, valetamise või haiguse puudumisega. Ka teleris on näidatud tõsieluseriaale imelistest ellujäämistest. Kehas olev arst võib sind terveks ravida vähist ja artriidist, kopsupõletikust ja halvatusest, leetritest ja rasketest allergiatest. See äärmiselt multifunktsionaalne ja intelligentne arst sinus eneses on hindamatu aare. Ta ei ole arstiks õppinud mitte kuus, seitse või üheksa aastat, vaid tema teadmised on sama vanad kui DNA. Miljoneid aastaid pidevat diplomiõpet, magistrantuuri, doktorantuuri. Sisemisel arstil on kasutada kogu info, mida on SINU kohta eales tarvis teada.

Me teame, et igal inimesel on erinevad sõrmejäljed ja erinev DNA-kood, et kõik inimesed on ainulaadsed. Samuti on individuaalne iga inimese ravi, tervis, olemus, iseloom ja loomulikult ka toitumine. Ükski teine arst peale sisemise tohtri ei suuda panna täpselt õiget diagnoosi ja välja kirjutada täpselt õiget ravi. Ükski teine dietoloog peale sisemise ei oska täpselt soovitada, mida ja kui palju süüa.

Põhjusteks, miks sa ei külasta spetsialiste iseenese sees, on hirm ja arvamus, et sinu tunded ja teadmised on läbinisti valed. Kui su kehas midagi valutab, siis tormad seda maha suruma. Kõikehõlmav hirm eraldab sind kohe sinu olemusest.

Kui kiiresti muutuvad teaduslikud avastused ja arvamused! Sa oled kindlalt teadnud, et taimed ei sisalda kolesterooli. Täna ütleb teadus, et sisaldavad küll, taimedes leidub head kolesterooli. Sa oled kindlalt teadnud, et keha ei lagunda kiudainet. Täna ütleb teadus, et teatud osa kiudainest laguneb inimkehas ja annab meile väärtuslikke rasvhappeid.

Oled kuulnud Nobeli teaduspreemia saajatest, kellest igaüks on oma valdkonna tippteadlane. Suur osa nende omal ajal tehtud avastusi või esitatud väiteid on tänaseks tunnistatud ekslikuks või valeks. Arvad, et röntgen ütleb sulle, kas sinu luu on murdunud või mitte? Eksid sina ja eksib röntgen. Röntgeni eksimisprotsent on 30 lähedal. Sa arvad, et kaltsiumitablett on sulle hea ja soovid uuringut, mis seda tõendaks? Selline uuring on olemas. Või arvad hoopis, et kaltsiumitablett ei ole sulle hea ja soovid lugeda uuringut, mis seda tõendaks? Ka selline uuring on olemas. Arvad, et D-vitamiini lisand on sulle hädavajalik. Seda arvamust kinnitav uuring on tehtud. Või arvad, et D-vitamiin on sulle kahjulik? On olemas ka seda arvamust kinnitav uuring. Aga milleks nii pikalt targutada. Võtame lühidalt kokku: kui sa arvad, et vitamiinid D, B1-21, A, C, K, mineraalid, amino- ja rasvhapped jne on sulle toidulisandina vajalikud, siis leiad seda veendumust kinnitavad uuringud. Kui aga arvad, et vitamiinid D, B1-21, A, C, K, mineraalid, amino- ja rasvhapped on sulle toidulisandina kahjulikud, võid kohe leida ka seda kinnitavad uuringud. Kõigi sinu arvamuste toetuseks on tehtud uuringud.

Iga päev avaldavad sajad maailma ülikoolid ja instituudid sadu uusi uuringutulemusi.Pole olemas juhuslikku punnikest ega eraldiseisvat valu – neid ei saa parandada isoleeritud kemikaali või juhusliku retseptiga. Samuti mitte endale tulevikku ennustada lastes, eelmist elu uurides, üht tunnet minevikust välja otsides, teatud vitamiini neelates. Põhjuse algus ja olemus on lõputud, haaramatud. Ainult sinu olemus teab sinu tervendamise lugu ja elu käiku. Väljastpoolt ei tule mitte miski, mitte keegi, mitte kuidagi. Retsepti, isolaadi kummardamise eluiga on lühike nii või teisiti.

Allikas: raamat Sille Poola „Toortoitudu A ja O“
Link: http://www.rahvaraamat.ee/p/toortoidu-a-ja-o/491530/et?ean=9789949528394
Tellida saab siit: http://www.raamat24.ee/toortoidu-a-ja-o/