Activitas tegevjuht ja füsioterapeut Kristi Rembel-Tõnisson viis läbi ergonoomikatöötoa, kus ta tutvustas palju põnevaid innovaatilisi töövahendeid ja avas oma visiooni: mis suunas võiksid töökohad muutuda, et need oleksid inimese kehale sõbralikumad. „Terviseprobleeme ennetada on oluliselt odavam kui raviga tegeleda, nii tööandjale, töötajale kui ka riigile“ kinnitas Rembel-Tõnisson.

See, et inimesed istuvad liiga suure osa tööajast laua taga sundasendites, on kehale koormav, põhjustades seljavalu, õlavöötme pinget, kaelavalu ja käte ülekoormust. Paljudes riikides on juba uus „normaalsus“: inimesed kasutavad töötamiseks elektrilisi laudu, töötavad osa päevast püstises asendis, samal ajal jalgadega sõtkudes ja tasakaalu hoides. „Töötajad on muutunud teadlikumaks ja nad oskavad palju enam märgata kontoritöö riske ja ohtusid. Enneteada on tegelikult väga lihtne, kui endale põhitõed selgeks teha. Hea on tõdeda, et üha enam pööravad rõhku ergonoomilise töökeskkonna loomisele ka ettevõtete juhid,“ lisas Rembel-Tõnisson.

Aprillis tähistatakse Eestis juba teistkordselt töökohaspordi kuud, mida korraldavad Eesti Olümpiakomitee, Ühendus Sport Kõigile, Eesti Firmaspordi Liit ja Kultuuriministeerium. Algatusega kutsutakse inimesi üles töökohal või koos kolleegidega liikuma ning tööandjaid looma oma töötajatele liikumisvõimalusi. Kuigi teemakuu tõmbab seekord peagi otsad kokku, loodavad korraldajad, et liikumise soov jääb alles ka igal teisel päeval ja kuul!

Activitas pakub tööandjatele töökohtade ergonoomilisemaks muutmiseks teenust ErgoService, mille raames õpetatakse kollektiivile ergonoomika põhitõdesid ja ettevõtetel on võimalik proovida innovaatilisi töövahendeid. Läbi ennnetuse vähendame probleemide väljakujunemist ja vajadust tegeleda tagajärgedega. Activitas omab üle 10 aasta kogemust rehabilitatsiooni osutamisel, pakkudes lahendusi juba väljakujunenud terviseprobleemidele.