Mehed said kokku vähemalt korra nädalas ning arutasid tavaliselt ikka ühes ja samas pubis tööasju, maailma asju ja isikliku elu asju. Nagu mehed ikka, ei pihtinud nad oma tundeelust just üksikasjalikult, aga Marek teadis, et Priidul on linnas üks neiu, kullake, kelle juures ta käis korra või kaks nädalas. Imelik küll, aga neil polnud kunagi jutuks tulnud, mida Priit kodus rääkis, kui ta ööseks koju ei läinud.

Priidu naisega polnud Marek kunagi kohtunud. Too käis linnas ainult korra nädalas koosolekul, ülejäänud aja tegi tööd kodus. Eks nad teatris ja kinos ikka käisid, aga siis ikka oma perega, mitte Marekiga. Priidu eraelulised jutud keerlesid ikka rohkem selle linnaneiu kui oma naise ümber. Aga oma lastest rääkis mees küll palju ja talle meeldis lastega tegelda. Ja paistis, et ka naisega olid tal head suhted.

Ühel õhtul, kui nad jälle pubis istusid, kutsus Priit Mareki oma 35. sünnipäevale. Et tema naine ka väga ootab ja tahab Marekiga kohtuda. Lisas, et transpordi pärast ärgu Marek muretsegu, sest tema töökaaslased tulevad autoga ja sõidavad öösel linna tagasi. Aga on veel üks „asi”, ütles Priit siis vaikselt.

„Vaata, ma olen ju paar ööd nädalas linnas kullakese juures ja olen oma naisele kogu aeg öelnud, et ma olen siis sinu juures,” teatas ta suure saladuse. „Ma pole julgenud sulle varem öelda seda.”
„Mida!” ehmatas Priit. „Ja mis põhjusel sa minu juures oled?”
„No enamasti olen öelnud, et läks peoks ja ma ei jõudnud bussi peale,” kogeles Priit.
Mareki otsaesine läks higiseks. Et siis tema on Priitu aastaid jooma meelitanud ja sellepärast ei jõua too koju naise ja laste juurde? Pole ime, kui Priidu naine oleks temaga tõsiselt rääkida tahtnud. Hea, et ta polnud seda siiski teinud.
Priit lisas vabandavalt, et ta on alati aegsasti naisele teada andnud, et ei jõua koju ja on Marekiga koos.
„Ta ei ole su peale kuri, võta hästi rahulikult, ära krampi mine, siis ta ei saa midagi aru,” soovitas Priit. Ja halas edasi, et muidu on ta elu ju täitsa pekkis, kui naine kõik teada saab.

Marek mõtles mitu päeva, kuidas haigeks jääda, et mitte minna Priidu koju tema joodikust sõpra mängima. Samas ta mõtles, et millalgi see teema kerkib niikuinii üles, sest ega tema saa Priidul keelata veel aastaid edasi valetamast. Samas ei saa ta ju Priidu naisele lihtsalt öelda, et su mees pole kordagi minu juures ööbinud.

Seega valikut nagu polnudki. Tuli sünnipäevale minna.
Kui Marek istus korraks omaette nurgas, istus Priidu naine tema kõrvale ja ütles, et on temast nii palju kuulnud. Marek ainult naeratas hapult. Tema peamine mõte oli, kuidas mitte ennast reeta.

Priidu naine suhtus Marekissse üllatavalt sõbralikult ja isegi austavalt, öeldes, et see on nii tore, kui tema mehel on ikka linnas üks turvaline koht. Ja kui ikka nii hea sõbraga koos väljas käiakse ja tema poole ööseks minnakse, siis ei tule ka võõrad naised nii kergesti mängu. Selle jutu peale Marek neelatas ja noogutas. Priidu naine uuris murelikult, kuidas Marek niimoodi üksi elades vastu peab. Ja et kui oleks naine kodus ootamas, siis ikka ei istuks nii tihti baaris. „Teab või ei tea?” küsis Marek endalt kähku.

Seejärel tutvustas Priidu naine Marekit kogu seltskonnale kui oma mehe „Tallinna elukaaslast”, kelle juures tema mees korra või paar ööd nädalas ööbib. Kõik naersid. Naine lisas, et mis viga nii elada, kui abikaasal on nii ustav sõber.

Marek punastas ja mõtles, et kurat, ta teab kõike ja mõnitab praegu meid. Nii mõnigi külaline küsis Mareki käest vaikselt, kas Priidu naine tõesti vihane ei ole sinu peale.

Pool tundi hiljem näitas Priidu naine, et ta kutsus Mareki Facebookis oma sõbraks ja andis „igaks juhuks” oma telefoninumbri. Priit ei saanud enda numbrit vastu andmata jätta. Naine ütles, et kutsugu mehed vahel tema ka punti, kui baari lähevad. Kurat, ta ikkagi teab, ja naudib praegu peent mängu, mõtles Marek taas.

Samas ta süda hõiskas, et nüüd ei sa Priit enam labaselt valetada, et ööbib Mareki juures.
Pärast seda õhtut ei julgenud Priit kullakese juures olles enam naisele öelda, et on Mareki juures, sest naine oleks saanud hõlpsasti Mareki kaudu teda otsida. Priit üritas oma kohtumised neiuga õhtupoolikule sättida, et ööseks koju jõuda, aga peagi saatis neiu ta sellise solvava elu pärast „puu taha”, nagu ta ise ütles. Kolmekesi baari nad muidugi ei läinud. Marek on aru saanud, et Priit otsib uut kullakest, kes siiski nõustuks päevaste kohtumistega.