Teine probleem on trahvide suurus, mis paljudele liiklusrikkujatele uljust juurde annab, sest sõit mööda kõnniteed tähendab neile maksimaalselt 3000 rubla suurust trahvi, mis teeb eurodes ligi 42 eurot. See on summa, mis enamjaolt uhketes autodes kõnniteedel sõitvate juhid külmaks jätab. Vastupidi, paljud neist oleks nõus maksma 3000 rublat, et ummikust kiiremini läbi saada.

Kuid selliste liiklushuligaanide vastu on Venemaal alguse saanud liikumine, mis on tänaseks levinud riigi mitmetesse linnadesse ning ka naaberriikidesse. Liikumine, mis võitleb autojuhtide ükskõiksuse ja mühaklikkusega, mis kannab nime StopHam! Eesti keelde võiks tõlkida nimetuse kui PeataMühakas!

StopHami liikumine, mille liikmeteks on tavaliselt nooremapoolsed mehed ja naised, kogunevad probleemsetesse kohtadesse, et grupiga vastu seista sellele, et autojuhid järjepidevalt liikluseeskirju rikuvad. Neile on tänulikud jalakäijad, kuid on pöördesse ajanud rikkuvad autojuhid, sest üheks mühakate võitlemisega vahendiks, on noored valinud tohutu suured kleepekad, mis katavad pea poole tuuleklaasist, mida nad siis rikkujatele esiklaasidele kleebivad.

Võiks arvata, et suure kleebise esiklaasile kleepimine, on kohtulikult karistatav. Kuid tõsi on see, et suurim karistus, mida nad aastatega selle tegevuse tagajärjel saanud on, on pisihuligaansus, sest kleebiste kleepimine ei lähe vara kahjustamise alla, kuna ta tuleb maha küll väga raskesti, kuid siiski tuleb ja nii, et jälge ei jää.

Tegevus on vastukarva neile, kes liikumisele hambusse jäänud on ning tavalised on ähvardused vägivallale ja isegi elule. Nõrgemanärvilised on ka kätega kallale läinud, kuid kuna kõik see filmitakse liikumise poolt üles, lõpeb see tavaliselt rikkujale kahjulikult, sest filmile jääb nii liiklusrikkumine kui hilisem ründamine.

Videod, mis sündmustest tehakse, liiguvad edasi internetti, mis on Venemaal ülipopulaarsed ja keskmine video saab ligi pool miljonit vaatamist, pluss kannavad nende tegevust edasi mitmed uudistesaated. Selline rahva algatus, kuid kas see on mõistlik või mitte jäägu iga inimese enda otsustada. Selge on see, et nad kõnnivad lubatu ja keelatu piiri peal ning võitlevad hea asja eest- et kõik liiklejad oleksid võrdsed ning rikkumised väheneksid. Vahendid on küsitavad, kuid üpris efektiivsed.