See oli üks tore mees

Kõige vanema õe mees Madis on selline kena välimusega ja sportlik mees, hea suhtleja ja huumorimees. Ta on oma ringkonnas tuntud kui edukas ettevõtja, kellel on kõik olemas: kena korter, suvekodu, jaht ja tegelikult ju ka kena naine. Polnud mingi saladus, et Madis meeldis paljudele naistele ja õed olid kuulnud, et ta oli naiste meelitustele nii mõnigi kord järele andnud. Aga et ta oma naise õega üritab ja mitte ainult ei ürita, vaid ka õnnestub, see põhjustas õdedele paraja šoki.
Lugu juhtus ühel sünnipäevapeol, kus oli suurem seltskond, mitte ainult õed oma meestega. Alkoholi tarvitati üsna palju, tuju oli hoos, loomulikult ei suhelnud peolised ainult oma abikaasadega ning aeg-ajalt tõusis mõni seelik või kleit tavapäratult kõrgele ja paljastas omaniku reied.

Kaks inimest kadusid teiste seast

Nii purjus kõik siiski ei olnud, et poleks märganud kahe inimese kuidagi hiilivat ja sihikindalt kadumist. Need inimesed olidki noorim õde Liivi ja vanima õe mees Madis. Kui nad tagasi ei ilmunud, otsustas Margit ühte vahejuhtumit meenutades minna uudishimust vaatama, kuhu nad kadusid. Kuna neid kusagil looduses ei paistnud, oli üsna selge, et nad olid läinud sauna. Margit natuke pelgas, aga uudishimu ja üks mälestus minevikust sundisid teda siiski sauna sisse astuma.
Margit nägi neid sellises poosis, et kujutleda polnud seal midagi. Tema ja Liivi pilgud kohtusid. Liivi hüüdis ainult ta nime, palus, et õde kellelegi ei räägiks, ja palus, et ka Madis paluks. Madis ei suutnud muud kui pea käte vahele haarata.

Petetud naine süüdistab õde ja selle meest

Margit läks seltskonda tagasi, kutsus Madise naise Siiri kõrvale ja rääkis, mida ta saunas nägi. „Kuradi lits!“ olevat Siiri vaikselt karjatanud, ja ta ei pidanud muidugi silmas oma meest, kes teda äsja pettis.
Kuna armastajapaarike polnud veel saunast julgenud välja tulla, sai Siiri käest järgmisena sõimata noorima õe Liivi mees sellepärast, et polnud suutnud oma naisel seltskonnas korralikult silma peal hoida ja üleüldse teda väärikaks kasvatada.
Järgmisena sammus Siiri sauna ning seal said oma jao tema mees ja tolle partner. Siiri ja Madis lahkusid oma hea autoga üsna pea külaliste hulgast. Liivi mees oli täiesti endast väljas, muudkui kallas endale viina, istus omaette ja pomises, et see on lõpp.

Lahutusi siiski ei tulnud

See oli küll selle peo lõpp, sest kellelgi polnud enam jututuju. Aga nii vanima kui noorima õe abielud jäid püsima. Pärast seda lõppes mingiks ajaks suhtlemine õdede vahel ja ühistest ettevõtmistest ei tulnud enam midagi välja.
Sündmus saunas pani ka Margiti ja veel kolmanda õe tunnistama, et nende õemees Madis oli lähenenud ka neile ja katsunud jultunult nende rindu, aga nemad ei võtnud vedu. See oligi see seik minevikust, mis Margitile tol hetkel meelde tuli ja mille pärast ta otsustas siiski sauna minna vaatama. Nad mõlemad olid minevikus otsustanud Madise lähenemise kohta vaikida, et mitte Siirit ja oma abikaasasid ebamugavasse olukorda panna.
Ja veel selgus õdede meenutustest, et noorima õe Liivi mees oli ühel peol silitanud kleidi alt vanimat õde ennast. Seksini ei olevat asi läinud, aga silitused ja musitamine olid Siirile meeldinud.
Pärast kõiki neid asju loomulikult enam suurt sõprust õdede vahel ei ole, kuigi vähehaaval nad taas suhtlevad, aga mitte kunagi noorim ja vanim õde omavahel kahekesi. Ja selliseid pidusid enam ei peeta.