Udmurditar Ljudmila Ruukel: Eestlased ei kiirusta, mõtlevad kaua ja on individualistid. Võib-olla kobras? Koprad ehitavad ka oma maja... ja muudkui närivad....

Hiinlane Ye Pan: Siis loomaaed! Te olete nii erinevad! (Naerab.) Las ma mõtlen… Võib-olla hirv? Elegantne, hea energiaga loom, kes ajab oma asja ega tee kellelegi liiga.

Kreeka-inglise juurtega Christos Patsias: Pakun, et jääkaru. Nemad elavad ka külmas kliimas, on ilusad ja hoiavad omaette. Ja see, et jääkaru on põhjapoolkera suurim kiskja, klapib ka hästi. Sest eestlased on ka kangemad, kui nad pealtnäha välja võivad paista.

Mis on teie lemmiktoit Eestis?

Udmurditar Ljudmila Ruukel : Meeldivad Eesti piimatooted, mida on lai valik. Ka leivatooted on head. Armastan kama. Udmurtias süüakse ka kama, kuid kodukalja sisse segatult, koos suhkruga. Jõulusöökidest on meilgi sült ja verivorstid, kuigi mulle meeldivad pigem kodused tanguvorstid. Oma kodumaa toitudest armastan pelmeene, suppe, tangu- ja kruubiputrusid, ahjuparti kruupide ja hernestega. Meeldivad igasugused pirukad, näiteks perepetšid ehk Karjala pirukate Udmurtia variandid (liha, kapsa, seente või marjadega).

Hiinlane Ye Pan: Õnneks Eesti toidud mulle meeldivad, teil on reeglina hea salativalik. Mulle maitseb tatar ja seamaks – maksast valmistatakse ka Hiinas maitsvaid roogasid. Ja lõhet müüakse Eestis hea hinnaga.

Millised on lemmikpaigad Eestis?

Udmurditar Ljudmila Ruukel: Mulle väga meeldivad Saaremaa ja Otepää kant, Haanjamaa – looduse pärast.

Hiinlane Ye Pan: Mulle väga meeldib Lõuna-Eesti maastik ja sealsed külad. Aga Tallinnas näiteks Kadriorg ja keskturg. Käin keskturul vähemalt kord nädalas, seal on nii sõbralikud müüjad.

Jaapanlanna Ayaka Ueda: Vahva oli jalutada talvel Pärnus jäätunud merel, kui samal ajal päike paistis! Elamuseks oli väikese paadiga Naissaarele sõita, üllatas selle saare väiksus – ei mingeid hotelle ega poode!

Mis sulle Eestis meeldib?

Udmurditar Ljudmila Ruukel: Meeldib, et Eesti on väike ja puhas riik. Ilus loodus. Inimesed on viisakad. Meri meeldib.

Hiinlane Ye Pan: Oi, paljud asjad! Kas või see, et Eesti õhk on nii puhas ja seda on hea hingata. Eestis on väga kõrgel tasemel muusikuid, kelle teadmisi võiks veebisilla vahendusel Hiinaga jagada! Saaks luua nii-öelda eelkooli, mille baasilt sõeluda välja andekaid õpilasi ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiale.

Jaapanlanna Ayaka Ueda: Laulupidu on imeline – nii paljud inimesed kogunevad ja laulavad koos! Unistasin laulupeol esinemisest juba enne Eestisse tulekut. Mul oli õnn saabuda siia õigel ajal – esinesin viimasel laulupeol Collegium Musicale kooriga. See õpetas, kui tore on laulda! Niisugust emotsiooni konkurssidelt ei saa. Läbi selle kogemuse tundsin, et olen õiges kohas ja õppinud õiget eriala.

Poolatar Kamila Szostak: Tallinnas on tore see, et kõikjale saab jala – Varssavis sõidan kodust kesklinna vähemalt 45 minutit, ummikute puhul isegi poolteist tundi! Eestist lahkudes hakkan puudust tundma sellest, et saan mere ääres jalutada: Poolas võtab mul rongiga kaheksa tundi, et mereni jõuda. Jään igatsema oma eesti sõpru ja püsikundesid… Mulle nii meeldib see tunne, kui inimene tuleb poeuksest sisse ja ma juba tean, mida ta tahab! Varssavis ostan alati samast kohast kohvi, aga keegi ei mäleta, mida ma tellin: see on nii suur kett, et ostjad ei jää müüjale meelde.