Röstimine on grillimisega analoogne, aga kui grillil võib kasutada õli – näiteks lisada seda marinaadile –, siis röstimine toimub kõrgel temperatuuril õlivabas keskkonnas. Näiteks röstsaia tehes pole vahet, kas panna see rösterisse või grillile – kui õli ei kasutata, on tulemus sama.

Barbeque on pikaajaline madalal temperatuuril küpsetamine niiskes ja suitsuses keskkonnas.

Temperatuur on lihatoodete puhul 80–100 kraadi – see võib natuke siia-sinna kõikuda, aga mõistlik temperatuur on selles vahemikus, kalade puhul isegi 60–80 kraadi.

Suitsune keskkond tekitatakse nii, et lõkkesse visatakse vees immutatud lepalaaste või mõne marjapuu lehti või oksi. Barbeque-ahju oluline komponent on ka vesivann: vesi hakkab ahjus aurustuma ning loob spetsiifilise, niiske keskkonna. Kui grillil nõuab ühe marineeritud lihatüki küpsetamine aega viis kuni kümme minutit, siis barbeque-ahjus võtab toidu valmimine aega vähemalt tunni.