Üksik naine ootab last

Ühel kevadel põhjustas Sigrid elevust sellega, et tema lapseootus hakkas välja paistma. Võib-olla ta oma parimale sõbrannale oli rasedusest varem rääkinud, aga üldiselt see oli kõigile suur uudis. Loomulikult oli kõigil isekeskis esimene küsimus, kes siis isa on, sest Sigridil meest ei olnud ja ka pühapäevameest ei olnud keegi tema juures käimas näinud.
Nii need arutelud kestsid, aga kuhugi ei jõudnud, sest linnarahva teada polnud Sigridi juures ühtegi meest käinud. Kui keegi väga tungivalt uuris Sigridi sõbrannalt siis ta ütles, et Sigrid temale pole isa kohta midagi rääkinud ja loomulikult ei julgenud keegi Sigridilt otse küsida, kes on isa.

Kas tõesti Madis?

Suvel sünnitas Sigrid priske poja ja elu läks edasi. Siis aga hakkasid levima jutud, et lapse isa on Madis. Keegi ei osanud hiljem öelda, kust see jutt alguse sai, aga paljud teadsid seda kui tõde ja hakkasid meenutama detaile minevikust.
Madist oli nähtud Sigridi majja sisenemas. Mitu inimest olid näinud, et Madis läks sinna majja. Keegi oli näinud, kuidas Madis tänaval Sigridi oma autosse võttis. Mõnelegi hakkas meenuma Sigridi ja Madise kehakeel, kui nad tänaval juttu ajasid.
Triinule polnud need jutud teadmata. Tallegi meenusid mõned puhkusepäevad, kus Madis sai kokku kooliaegsete sõpradega ja koju ei jõudnud. Või kui tema oli lapsega maal, siis Madis pidi kindlasti töö pärast jääma nende linnakorterisse. Või juhtus ta autoga midagi ja Madis ei saanud maale perele järele sõita. Triinu ei julgenud neid seiku kunagi kodus teemaks võtta, sest kartis, et Madis läheb raevu.
Kuulujutud tegid Triinule väga haiget, aga tähtsam oli talle see, et Madis tahtis temaga edasi elada. Ta ei julgenud Madist truudusemurdmises süüdistama hakata. Kõigile sõbrannadele, kes Sigridi lapse isa teemat mainisid, ütles Triinu otsustavalt, et need jutud teevad talle haiget, aga neil pole mingit alust.

Mees keeldus sel teemal rääkimast

Väikelinnas külalisena käiv maal elav Madise sõber mäletas, kuidas Madis oli ükskord õhtul tema juurest ära minnes oli öelnud: „Kui kunagi peaks jutuks tulema, siis ma jäin purju ja olin öösel sinu juures.“
Võiks ju mõelda, et Madis sõitis tema juurest Sigridi juurde.
Kui sõber selle kuulujuttude teema Madisega üles võttis, siis Madis ütles pahaselt, et leidsid ikka teema. Kuna Madis oli nii tõrjuv selle teema suhtes, võinuks ju arvata, et jutud vastavad tõele, aga võib-olla oli Madis hoopis juttude peale vihane. Sõber nägi, et Madis läheb niisuguste küsimuste peale nähtavalt närvi ja rohkem ei võtnud Sigridi lapse isa teemaks.
Sõber mõtles, et kui Madis ongi isa ning tema ja Sigrid tahavad selle saladuses hoida, siis see on nende õigus.
Madis ise vajus kuuljuttude all kuidagi küüru. Kui nad vahel Sigridiga tänaval kohtusid ja juttu ajasid, siis ilmselt nad tajusid, kui pingsalt neid jälgiti ja seega ei saanduki nad end vabalt tunda, ükskõik, mis ka varem oli või olnud juhtunud.
Seega kõik justkui teadsid, et Sigridi lapse isa on Madis, aga tegelikult teadis ainult Sigrid, kes on tema lapse isa. Ja küllap ka Madis, kui see isa on tema.

Läks lihtsalt minema

Igatahes poole aasta pärast kolis Sigrid lihtsalt linnast minema. Olevat kolinud Tallinnasse. Ilmselt tema sõbranna teab, kuhu ta täpselt läks, aga ei vasta säärastele küimustele. Oma Faceboki konto pani Sigrid kinni. Kui ta Facebooki üldse veel kasutab, siis ilmselt mingi muu nimega. Keegi senistest tuttavatest pole temaga enam kohtunud.
Kuulujuttude levitajad järeldasid, et jumala kindlalt on see Madise laps, muidu Sigrid poleks ära kolinud.
Triinu ja Madise abielukriis on ka ületatud, sest mõlemad käitusid rahulikult ja mõistlikult.