Naine teadis, aga ei rääkinud

Aivari töökaaslastest keegi ei teadnud, kas Aivari naine teab midagi, aga mingil ajal sai tema naine Liisa sellest suhtest teada. Ta kandis seda teadmist endas kaua, enne kui mehele ütles. Kui nende tutvusringkonnas mehe armuksese kohta jutud juba liiga avalikuks läksid, otsustas Liisa, et ta lihtsalt peab midagi ette võtma. Ta oli kaua treeninud end selle faktiga harjuma ja küsis ühel päeval mehelt, miks nad üldse koos elavad, kui mehel on uus naine ja ta oma seaduslikku abikaasat mitte kunagi isegi ei kallista ega puuduta, rääkimata seksimisest. Et lapsed ka juba gümnaasiumis, küll nad lahkukolimisest aru saavad, ja et võib-olla neil on päris ebameeldiv kuulda jutte isa teisest naisest.

Mees ei tahtnud lahkuminekust kuuldagi

Aivar olevat naise jutust üsna šokeeritud olnud. Ju ta arvas, et vähemalt naine tema suhtest mitte midagi ei tea. Ilmselt oli tal millegipärast hirm sellise suure elumuutuse nagu lahutus ees. Kartis mugavustsoonist välja astuda või midagi sellist. Igatahes rääkis ta piinlikkusest oma abikaasa ees ja lubas armukesega lõpu teha. Paari nädala jooksul ta seda ka tegi, sest kolleegid nägid armukest kord lõpmata kurva, kord lõpmata pahurana. Aivar aga hakkas senisest rohkem kodus viibima.
Liisa oli rahul, et saavutas positsioonivõidu. Mitte et ta mehe intiimse läheduse oleks tagasi võitnud, sest seda ta enam ei lootnudki. Aga vähemalt väliselt oli nüüd kõik hästi ja kellelgi polnud alust midagi sosistada nende abielu või Aivari nn käikude kohta.

Oma maja naine

Aga see ei ole veel kõik. Alles paar aastat hiljem tuli naise lobisemise kaudu välja, et Aivaril oli aastaid suhe ka ühe samas trepikojas elava üksiku, temast palju noorema naisega. Seni oli Aivaril lihtsalt õnne olnud, et keegi polnud liiga palju lobisenud või kui oli, ei jõudnud jutt tema naise kõrvu. Ühel õhtul aga rääkis üks peretuttav Aivari ja tema noore armukese tutvumise loo. Ta jättis Liisale ütlemata ainult selle tutvusringkonnas kõige enam levinud kommentaari, et täitsa tavaline mees, aga naiste seas on nii hinnatud, et peab lausa kahte armukest korraga.

Naine sai teada tutvumise loo

Aivari ja tema noore armukese tutvumise lugu oli selline, et naine oli seisnud nutusena koridoris oma ukse ees ja palunud trepist üles rühkivat meest, kas ta oskaks nirisevat köögikraani sulgeda. Aivar oli väga abivalmis, tunnistas kraani liiga kulunuks, läks ostis lootusetult vana asemele uue kraani ja monteeris selle kohale. Naine pakkus kohvi ja võileibu ja tema lühikese kleidi alumine nööp oli lahti, nii et mees nägi ta valgeid püksikuid. Naine sai kohe aru, mida mees vaatab ja pani ta käe sinna kohta. Naine ise rääkis seda. Nii algas see põnev suhteromaan. Ilmselt selle n-ö uue alguse pärast oligi Aivar nõus nii kergesti lõpetama romaani töökaaslasega. Võib-olla ta polnud varem julgenud ära öelda, aga vahelejäämist abikaasale oli hea ettekäändeks tuua.

Enamik ei mõista Aivari võlusid

Ja seegi seegi seiklus ei jäänud Liisale teadmata. Lõpuks ikka räägib keegi kusagil liiga palju. Liisal ei olnud raske avastada mehe kadumisi oma majja ja veel samasse trepikotta. Aastaid petetud naisel ei olnud salaja oma meest jälgides isegi südamel valus, lihtsalt põnev oli fakte koguda. Ja samas imestada oma kohutava naiivsuse üle, et nüüd tal ongi truu mees. Nende tuttavad aga ei väsinud imestamast, kuidas selline lihtne ja sõbralik mees pidas kahte armukest ja üks naine oli temast veel palju aastaid noorem. Enamik neist Aivari võlusid ei mõistnud.
Nüüd elavad lapsed juba oma elu ja isa peale vimma ei pea. Aivar aga koliski kodust ära oma noore armukese juurde.