Seda suurt hoolimist nägid kõik tuttavad ja kadestasid Ailit. Paar jalutas kogu ju aeg käest kinni. Ailil oli nii hea meel, et mees tahab kogu aeg tema läheduses olla. Georg oli nii hooliv võrreldes Aili eelmise mehe Markoga, kes unustas sageli isegi helistada, et tuleb hilja koju.
Laps kasvas ja tõusis jalgele. Aili sai teda juba muretult nii oma ema kui Georgi vanemate juurde jätta, et ka enda jaoks aega leida. Ta nägi aga ehmatusega, et Georgile see tema vaba aeg üldse ei meeldinud. Kui Aili oli õhtu sõbranna juures veetnud, päris Georg väga üksikasjalikult, mida nad rääkisid, kas tema mees oli ka ja kas veel oli kedagi.

Aili harjus ära, et peab oma käikudest aru andma. Aga need käigud muutusid varsti pea võimatuks. Georg rääkis täiesti jonnakalt, et nii väike laps peab kogu aeg emaga olema ja tema lähedust saama tunda. Mees muutus ärevaks isegi siis, kui Aili ütles, et ta tahaks natuke poodides kolada. Georg küsis otse, mida naisel vaja on, ja pakkus, et nad võiks minna koos ostma. Aili siis ütleks, et talle meeldiks vahel bussiga sõita ja inimesi näha, aga mees küsis irooniliselt, kas ta tahab sealt lapsele viirusi korjata.
Kuna see oli Aili esimene abielu ja esimene laps, hakkas ta niisugust elu normaalseks pidama. Isegi parima sõbrannaga jäi suhtlemine harvaks, kuna Aili sai aru, et mehele kohe üldse ei meeldi tema seal käimine. Mees oli pärast naise pinnimist, kes seal sõbranna juures veel olid, kaua aega halvas tujus. Aili aga ei tahtnud, et mees kaua aega halvas tujus oleks.

Laps kasvas ja Aili läks tagasi tööle. Esimene tõsisem riid peres tekkis siis, kui töö juures pidi suvel toimuma laevaga väljasõit ja Aili kavatses sinna minna. Töötajate kaaslasi sinna ei kutsutud, sest muidu oleks seltskond liiga suureks läinud ja eks sõidul oli ka see eesmärk, et töökaaslased saaks vabas õhkkonnas suhelda.
Georg ütles naisele, et üksi ei lähe kuhugi, et kui merel midagi juhtub, kuidas tema siis üksi last kasvatab. See kõik oli nii absurdne, aga Aili andis järele. Georg ütles, et nende firma pakub tasuta cateringi ja tema tuleb kaasa. Aili töökaaslased kiitsid pärast, et milline armas abikaasa.
Georg jäigi firma üritustel käima, sest ta oskas end alati vajalikuks teha

„Vaata ette, ta on sul kohutavalt armukade,“ ütles perel külas käinud sõbranna vaikselt, kui Aili teda välja saatis. Eks ta tundis, et Georg oli armukade isegi tema peale. Aili hüüdis mehele, et ta saadab sõbranna trepist alla ja siis too rääkis, et tal oli ka üks selline mees, kellega suhe ei hakanudki toimima, sest mees muudkui kahtlustas teda igaühega flirtimises. Hiljem oli aga põrgulikult raske seda suhet lõpetada, sest mees ei andnud teda vabaks ja paiskas isegi pärast lahkuminekut talle muudkui süüdistusi liiderlikkuses.
Nagu sõbranna jutu tõestuseks küsis Georg toas mornilt, mis salajuttu naised trepikojas rääkisid.
Aili hakkas ennast järjest rohkem kontrollima. Loomulikult ei julgenud ta mehele enam rääkida, kui ta oli tänaval juttu ajanud klassivenna või endise töökaaslasega, sest mees hakkaks pärast pärast seda teda küsitlema nagu uurija.
Peagi sai sõbranna teada, et Georg oli ka eelmise naisega niisugune kontrollifriik ja sellepärast see suhe võiski lõppeda.
See teadmine ei lohutanud Ailit sugugi. Neil on ühine kodu ja ühine laps ja tema peab selle mehega elama. Aili siiski mõtleb, et kui laps suuremaks kasvab, siis ta hakkab tasapisi endale rohkem õigusi nõudma. Kurbushetkedel on Aili isegi mõelnud, et Georg võiks kellessegi armuda, siis saaks tema rohkem vabadust.

Allikas: Nelli Teataja