Tihti tulevad turistid heaoluriikidest, kus ollakse harjunud elama turvaliselt ja ei puututa kokku sellega, mis neid Rio de Janeiros ees oodata võib. Nimelt on tänavakuritegevus selles ilusas linnas üks lõuna-Ameerika suurimaid ja seda just röövimiste ning varguste näol. Taskuvargused, kotijooksud, mobiiltelefonide haaramised käest, kaelakettide rebimine kaelast, on selles linnas sagedased. Seepärast ei tee paha see mitu kuud internetis liikunud video korra taas, vahetult enne olümpiat, üle vaadata, et osata ohte karta.

Kui taskuvargad Tallinnas töötavad grupis ja loodavad peamiselt enda osavusele ning tähelepanu kõrvale juhtimisele, siis Rios on varaste peamiseks relvaks nahaalsus ja kiirus. Enne, kui enda mõtetes kõndiv inimene mõistagi oskab, on varas tema käest telefoni haaranud ja juba autode vahele liiklusesse sukeldunud.

Seega, kes te lähete meie maa parimatele pöidlaid hoidma, olge valvsad ja las see juuresolev video, mille sündmused toimuvad vaid ühel tänavanurgal, on teile justkui koolitusmaterjal, miks on moestläinud kõhukott jätkuvalt hea mõte.