See, kuidas neil tasapisi halvemini hakkas minema, on pikk lugu. Ilmselt ei oskagi kumbki öelda, millal see kõik algas ja kuhu armastus kadus. Sander peaks seda natuke aremini teadma, sest tema armus Helina kolleegi. Ilmselt suutis mees oma uut kiindumust kaua saladuses hoida, mõtleb Helina tagantjärele Sanderi imeliku käitumise peale. Aga hästi informeeritud sõbrannad rääkisid Helinale, et kui too naine märku andis, et Sander meeldib talle ka, siis hakkas nende kuum vastastikune sümpaatia selgesti välja paistma.

Helina nägi, mis toimub ja kuidas mees temast kaugeneb. Tal oli väga valus. Mees oli küll õhtuti füüsiliselt kodus, aga Helina tundis, kuidas ta mõtetes ära oli. Ja kui tuimad olid sellest armumisest alates mehe puudutused! Kui Helina selle valusa teema jutuks võttis, püüdis Sander algul kõike eitada, aga kui sai aru, et kõik juba räägivad sellest, jäi kurvaks ja tunnistas, et ta on tõesti armunud. Ta kinnitas, ei taha Helinast ja tütrest lahku minna, vaid püüab oma tundest üle saada. Ja et ta ei ole Helinat petnud ega kavatsegi seda teha.

Helinal oli seda kuuldes sel hetkel tegelikult ükskõik, kas mees on teda petnud või ei ole, sest läinud oli ta niikuinii. Helinal oli paar lähedast sõbrannat, kes soovitasid mitte alla anda ja mees tagasi võita. Nad tõid Helinale selleteemalist lugemist ja Helina viis end kurssi, kuidas end mehe jaoks jälle atraktiivseks teha. Helina hakkas enda eest palju rohkem hoolitsema ja käitus kohati nagu prostituut, et meest intiimsustele meelitada. Sander allus tema soovidele, aga Helina tundis, et kõik on teisiti ja see ajas teda nutma. Ja järgmisel õhtul võis mees jälle mõtetes täiesti ära olla oma kallima juures.

Helina nägi ja kõik tuttavad nägid ka, et Sanderi armastus ei andnud järele. Kuna too naine ilmselt enam ei tõrjunud Sanderit kui abielumeest, siis muutus suhe veel kuumemaks. Helina ei võtnud enam kodus jutuks, kas Sander nüüd on teda juba petnud. Mis tähtsust sel on? Helina mõtles, et parem oleks variant, kui oleks petnud, aga seejärel tuleks tema juurde tagasi kõigi oma tunnete ja mõtetega, mitte ei mõtleks kogu aeg teisest naisest.

Helina meelitas meest kontsertidele ja romantilistele õhtusöökidele, kus ta oli vahel ilma pesuta, aga ta nägi, kuidas mees punastas sellest aru saades, mitte ei süttinud kirest. See oli kõige kurvem. Helina mõtles lausa vihaga, et mis te kirjutate ja avaldate neid suhtetarkusi ja räägite suhte hoidmisest, kui meest absoluutselt ei huvita, kas sa püüad hoida seda suhet või ei püüa hoida. Kui ei hoiaks, oleks mehel ilmselt mugavam, sest siis ta ei tunneks piinlikkust naise ees, et armastab teist.

Ilmselt mingil ajal Sander ka pettis juba Helinat, luges Helina Sanderi kehakeelest. Aga ta ei vaevanud oma pead selle murega. Helina oli iseenda mõtlemise ja tegemiste ja raamatute ja sõbrannade nõuannete peale vihane - tema peab end pidevalt lausa alandama, et mehele meeldida, aga mehel on täitsa ükskõik, kuidas ta pingutab suhte hoidmise nimel.

Juba mitu aastat sellist hingepiina on Helina südame kõvemaks treeninud. Ta on leppinud, et lahkuminek ei oleks lapsele hea, sest tal on isaga lähedane suhe. Helina ainus lootus on nüüd, et temagi leiab inimese, kellesse armuda.