Nii algaski see ilus ja muretu suhe. Madis vist oleks tahtnud, et see muretus oleks jätkunud, aga Viivika tahtis ikka päris suhet, kus mees elaks temaga koos, mitte ei käiks paar korda nädalas külas.

Tulevasele eksnaisele ei meeldi

Madis elas nimelt koos oma naise ja koolis käiva pojaga. Ta kinnitas Viivikale, et mingeid intiimsuhteid neil ei ole, aga tema naisele siiski ei meeldi, kui ta teiste naistega käib, ja sellepärast ta seda avalikult ei tee. Põhimõtteliselt sellepärast, et lahutus ladusamalt läheks. Viivika arvas, et mehe põhjendus on igati loogiline, leppis niisuguse reegliga ning harjus elama armukesena.
Viivika andis igatahes korduvalt selgesti mõista, et ta on vaba naine ja ootab enamat kui armukese rolli. Talle meeldis see mees, ega ta muidu poleks Madise reeglitele allunud. Madis oli nii tagasihoidlik ja hooliv.

Viivika elas pool aastat õnnelikku elu, aga midagi ei muutunud. Madis elas endiselt naisega koos ja vahel polnud tal nädal aega Viivika jaoks aega, sest oli vaja perepea kohuseid täita.
Viivikale ütles Madis, et asjad võtavad lihtsalt aega, aga tema abielu kindlasti ei jätku. Viivikal oli seda aina raskem uskuda, sest vähemalt kooselu abikaasaga ju jätkus.

Naine ei uskunud enam midagi

Siis hakkas juhtuma, et Madis ei vastanud enam Viivika kõnedele ega saatnud ka sõnumit, et ta on hõivatud. Ta ise ei helistanud enam kunagi ja Viivika pidi kohtumised n-ö välja meelitama. Koos oli neil jälle tore ja Viivika uskus, et kõik laabub. Aga siis ei tahtnud Madis jälle nädal või lausa kaks suhelda. Seks jäi harvaks nagu paarkümmend aastat koos elanud abikaasadel.

Viivika armastas tõesti Madist, aga tema jõud hakkas kaduma. Ta ei uskunud enam, et Madis üldse on plaaninud oma nai­sest lahutada ja arvas nüüd, et Madisel oli lahutuse-jutuga lihtsalt kergem teda armukeseks rääkida.

Viivika suutis ükskord südame nii kõvaks teha, et ei helistanud Madisele kaks nädalat. Madis ei helistanud sel ajal ka talle. Viivika jaoks oli see tõdemus valus, aga asi oli selge. Ta oli lihtsalt õhulossi ehitanud ja sellest mehest polnud mingit partnerit loota.
Viivika kirjutas öösel Madisele e-kirja, kus ütles, et on väga pettunud mehe käitumises, teda on ootamine ära tüüdanud ning kuna temale armukeseroll on alandav, siis tema jaoks on see suhe lõppenud ja neil pole mõtet enam kokku saada.

Viivika oleks nii väga tahtnud Madisega kokku saada ja ootas ikka mitu kuud, et Madis talle kirjutaks või helistaks ja räägiks ükskõik mida. Aga Madis ei helistanud. Nii see ilusasti alanud suhe lõppes.

Kolm aastat hiljem

Läks mööda peaaegu kolm aastat. Väga harva meenutas Viivika veel Madist. Kui meenutas, siis umbes nii, et oli ikka imelik mees. Nii kohutavalt ebakonkreetne, et see ajas lihtsalt hulluks.
Eelmise suve algul korraldas firma, kus Viivika töötab, koostööpartneritele pikniku. Tuli umbes 35 inimest ja nende seas ka see ebakonkreetne mees Madis.

Mees jälgis Viivikat mõnda aega ja tuli siis tervitama. Viivika oli hästi ettevaaatlik ja küsis umbmääraselt, kuidas läheb. Ja Madis hakkaski rääkima, kuidas tal läheb. Konkreetselt ja põhjalikult. Ta oli nüüd vaba mees. Viivika kutsus Madise ööseks enda juurde.
Viivika küsis, miks mees ei helistanud, kui nad naisega lahku kolisid. Madis oli jälle ebakonkreetne ega osanudki öelda, miks ei helistanud. Ta oli arvanud, et see suhe on läbi ja Viivika ei taha temast enam kuulda, kuna Viivika teda enam ei otsinud ja kustutas ta oma Facebooki-sõprade hulgast.

Tõsi, Viivika arvaski ju, et see lugu on läbi, sest tookord tema arvas, et Madis jääbki elu lõpuni oma naisega lahutama.
Kogu see ilus suhe algas otsast peale, ainult selle vahega, et Madis elab nüüd tõesti oma naisest lahus ega karda enam ka naise pahameelt, kui ta lähemalt mõne teise naisega suhtleb. Viivika tunneb, et neil läheb juba aasta aega ilusasti ja praegu ei paista takistusi, miks ei võiks ka edaspidi ilusasti minna.