Puudujäägid voodielus

Peamiseks meest toodud põhjenduseks oli see, et naine ei soovi nii tihti seksida kui mees. Seega kaalusid mehed mitme naise pidamist puhtalt seksivajaduse pärast.
Teine üsna sageli ette tulev põhjus oli see, et oma naisega on igav voodielu ja et pimedas ja teki all ei paku neile meestele pinget, vähemasti enam mitte. Sellised mehed on aastaid nii elanud, aga nüüd tahaks midagi enamat, lõbusamat, mängulisemat, vahel isegi perversset. Osad mehed tunnistasid, et neid on mingid kindlad fetišid või fantaasiad, mida oma naine täita ei soovi. Näiteks isanda ja orjatari suhe ei toimiks nö tavasuhtes. Selleks peab mehel olema kindel eraldi suhe.

Põgenemine pingete eest

Kui suhtes on pinged, olgu need majanduslikku laadi, erimeelsused laste kasvatamises või mis iganes muud põhjused, siis mees ei taha seksi selle naisega, kellega ta vihaselt vaidleb või kes ta peale karjub.
Jah, mehed tunnistavad, et teinekord on seksikas, kui naine läheb närvi, kuid kui see kestab päevast päeva ja aastast aastasse, siis muutub piinavaks.
Isegi kui tüli algatamiseks on põhjus, kuid riide on talumatult palju, ei peaks see paar enam meeste arvates koos olema, aga kummalgi pole julgust ka lahku minna. Mõne mehe jaoks on naise päevade-eelne tujukus on lihtsalt kohutav. Mees tahab selleks ajaks kodus välja pääseda ja kellegi teise rahuliku, rõõmsa ning meela naise kaissu pugeda. Ta tahab ka ise rahuldust pakkuda.
Mehe vabaduse piiramine ja tema järel luuramine ning äärmuslik armukadedus ajavad samuti mehi võõraid naisi jahtima. Paljud mehed kurtsid, et naine on nende vastu usalduse kaotanud, uurib ja nuhib ja kahtlustab… ka siis, kui mees selleks põhjust pole andnud. Niisugused mehed tahavad kõrvalhüppega teha naise kahtlustatu teoks, et oleks põhjus kahtlustada. Kummaline, kuid tõsi.

Virin ja draama ei meeldi

Hädaldamine ja virisemine tõukavad samuti mehi kõrvalsuhet otsima Naine ei ütle, mida ta tahab, vaid lihtsalt hädaldab. Talle ei meeldi miski, mida mees talle pakub ja sellest on mehel on n-ö mõistus otsas.
Ta ehitab maja. See ei sobi. Küll on see vale värvi, küll on liiga suured aknad või mõni muu häda. Ta viib naise teatrisse ja restorani. Küll ta kulutab liialt palju või liiga vähe. Ka niisuguseid asju kirjutasid kõrvalsuhet otsivad mehed.
Mees teeb tööd ja teenib raha, aga veedab naise arvates liiga vähe kodustega aega. Või on vastupidi - mees teeb liiga vähe tööd ja toob liiga vähe raha koju. Mõni mees kurtis, et alati leiab naine põhjuse, mille kallal võtta. Naine nõuab maksimaalset tähelepanu ja kui seda ei saa, siis alandab meest.
Tulemus on see, et mees tahab lihtsalt kohustustevaba seksi nautida. Ta ei jaksa koduse draamade korraldajaga enam hakkama saada, sest mehele ei mahu pähe, kuidas võib iga asja peale solvuda ja kõiges nii ülidramaatiline olla.

Veel perekondlikke põhjusi

Mida mehed veel kirjutasid? Mees tahab tunda ennast pere kaitsa ning hoidjana, tahab olla naise silmis ilmetletud ja tahetud. Ta tahab olla vajalik. Kui aga naine saab kõigega ise hakkama ning leiab, et mees on rohkem takistuseks kui parneriks, hakkab mees tunnustust otsima mujalt.
Mõne mehe põhjendus armukese otsimisele oli äärmiselt lihtne ja loogiline: “Juba minu isa oli naistemees.” Niisugused mehed peavad abikaasa petmist loomulikuks käitumiseks ning tahavad n-ö meesliini lippu kõrgel hoida. Neile on justkui uhkuse asi omada arumukest. Kui teised mehed flirdivad avalikkuse eest varjatult, siis sellised mehed naudivad, et naised nende ümber tiirlevad ning tähelepanu neile jagavad.
Tihti ei jõuagi need mehed seksini. Nad lihtsalt naudivad naiste seltskonda ja tähelepanu ning süütut flirti. Nad tahavad käia teatris, kinos ja oma “vallutusi” ka teistele näidata.

Kättemaks

Veel üks põhjus. Tihti petetakse naist ka kättemaksuks. Kui mees on teada saanud või oletab, et naine on teda petnud, siis ta tahab vastata samaga.
Petmise põhjuseks võib olla ka armuvalu. Mehed tunnistavad, et naine ei armasta neid enam. Elatakse ühe katuse all kas laste või laenu pärast. Armastus on lahtunud, kirg on kadunud. Mees ei julge ja ei taha ära tulla, aga ta vajab lähedust ja tahab taas kogeda “liblikad kõhus” tunnet.