Kati mees küll helistas kontrolliks umbes kella 2 ajal öösel, aga sel ajal olid sõbrannad veel koos ja Kati sai kenasti ausalt kinnitada, et nad on ööklubis.

Kati teataski Triinule, et ta läheb selle mehega nüüd kaasa ja karta pole vaja, sest ta tunneb vanast ajast meest hästi. Mees paistiski rahulik ja turvaline ning Triinu meelest ei olnud tõesti vaja teda karta. Ta üritas veel Katit veenda temaga koju tulema, aga lõpuks sai aru, et tema teise inimese elu ikka elada ei saa. Triinu võttis üksinda takso ja sai umbes kella kolmeks magama.

Triinu ei tea, kui kaua telefon helisenud oli, sest ta magas ilmselt väga sügavalt. Ta kobas telefoni enda kätte, aga ei julgenud vastata, kuna helistajaks oli Kati mees. Ta oli Triinu numbri oma telefonimälusse pannud juba mõni aasta tagasi pärast seda, kui naised poole hommikuni ööklubis istusid ja tema abikaasa toru ei võtnud, sest oli telefoni hääletu peale unustanud, nagu ta selgitas.

Kohe saatis Kati mees Triinule ka sõnumi: „Palun helista mulle kohe!“ Oh, pagan, mõtles Triinu. Ju oli mees Katile juba hulluks minemiseni helistatnud, ega ta muidu hakanud öösel teda tüütama. Kati naudib võõra mehega voodirõõme ja tema peab nüüd ennast Kati abikaasa eest varjama! Triinu lülitas ka telefoni hääletu peale ja jäi magama.

Laupäeva ennelõunal helistas imepäraselt rahuliku häälega Kati Triinule ja ütles, et ta mees pommitab tema tuttavaid kõnede ja sõnumitega, aga tema ei taha mehega rääkida. Ta oli telefoni kohe ööklubist lahkudes välja lülitanud.

Triinu siis rääkis, et Kati mees proovis ka talle helistada ja pärast saatis sõnumi, sest otsis paaniliselt abikaasat taga. Triinu ütles Katile, et mingu kohe koju ja mõelgu midagi välja, enne kui asi päris skandaaliks paisub. Tema suureks imestuseks vastas Kati jälle imepäraselt rahulikult, et tal on väga hea olla seal, kus ta on, ja ta jääks veel mõneks tunniks. Ja hakkas siis paluma, et kui ta mees veel Triinule helistab, siis öelgu Triinu, et Kati läks alkoholiga tõsiselt liiale ja on tema juures, aga magab mees peaks veel mõned tunnid kannatama. Triinu ohkas kõvasti telefoni, et no selliseks ta küll oma laupäeva ei kavandanud. „Pliis, pliis!“ nõudis Kati.

No mis Triinul üle jäi. Ta oli just maha rahunenud, kui Kati mees helistas. Triinu siis selgitas Kati sõnadega, et Kati läks öösel alkoholiga väga hoogu, on tema juures ja magab, aga paari tunni pärast ajab ta kindlasti oma sõbranna üles ja saadab koju.
Möödus tund ja Kati mees oli Triinu maja ukse taga. Triinu ehmatas nii kohutavalt, et ei osanud mingit valet enam välja mõelda.
„Ta pole siin olnudki, jah?“ nõudis Kati mees ja Triinu pomises vaikselt, et ei ole jah. Mees nõudis, kas Triinu teab, kus Kati on, ja Triinu ütles, et ei tea, sest Kati kohtas tuttavaid ja jäi ööklubisse. „Miks sa siis valetasid?“ karjus mees ja tuiskas vihasena Triinu juurest minema. „Oh, ma loll,“ mõtles Triinu, „kui ütlesin, et Kati nägi ööklubis tuttavaid ja ma ei tea, kus ta on, miks ma siis ütlesin, et ta on siin?“

Ta mõtles Katile hoiatava sõnumi saata, aga siis lõi käega. Sõbranna oli ta niigi suure jama sisse mässinud ja ta ei tahtnud ennast veel rohkem sinna segada.

Nädal aega hiljem kuulis Triinu, et lahku nad ei läinud, aga skandaal oli suur olnud, kuigi Kati oli öelnud, et kohtas koolivenda oma naisega ja läks nende juurde pidu edasi pidama, siis oli aga telefon tühjaks saanud. Mees oli kogu aeg karjunud, et valetad. Triinu aga mõtles, et üks kindel põhjus, miks mees Katit ei uskunud, oli ju tema vale, et Kati magab tema juures.