Kööki tuuluta korralikult pärast iga toiduvalmistamist. Ideaalses köögis lõhnab alati mõne maitseaine järele. Masinas purustatud kohviubade lõhn levib kogu korteris ja parandab su meeleolu. Koduse lõhna loovad kogu elamisse värsked küpsetised: koogid, saiakesed ja muu selline. Kööki võid riputada sinna-tänna ravimtaimede kimpe. Kui see sinu arvates ei sobi, peida riiulitele väikesed linast kotikesed nelgi, majoraani või kaneeliga.

Elutuba olgu kaunistatud lilledega. Kui pereliikmete seas on suitsetajaid, tuleb kasuks ka konditsioneer. Elutoas annab meeldivat lõhna mööblivaha nõrk aroom. Kui sul on külalised, kasuta lõhnaküünlaid. 

Lastetoas ei tohiks suitsetada ega kasutada deodorante. Tuuluta tuba sageli. Lapsele on tähtis, et toas valitseks „tema lõhn“, siis tunneb ta end turvaliselt. Ära puhasta sageli lapse mänguasju: las iga karumõmm säilitab lapse lõhna. Lastetoas ei tohiks olla ka raskeid toidulõhnu. Kotike apelsini-, sidruni- või mandariinikoortega sobib värskendama nii laste- kui ka elu- ja töötoa õhku. Kui toas on kuiv õhk, läheb vaja õhuniisutajat.

Magamistoas tunnetad sa kõige teravamalt kõiki lõhnu. Tuuluta tuba, lõhnasta voodipesu, kasuta õhuvärskendajat, et mitte tunda hommikul kurguvalu ja köha. Pese vähemalt kord-paar nädalas põrandat, lisa pesuveele aroomiõli. Ära koorma tuba üle taimedega, sest kõik need neelavad hapnikku ja eraldavad süsihappegaasi, muutes su une rahutuks. Ära hoia magamistoas tolmu koguvaid ja raskeid plüüsvaipu, patju ja -kardinaid.

Vannitoas olgu korras ventilatsioon. Kõik puidust riiulid ja kapikesed asenda veekindla plastmassiga. Paigalda käterätikuivati, et vältida niiske higi lõhna. Üldiselt pole vannitoas vajagi erilisi lõhnu, seal on neid niigi piisavalt.

Tualettruumis olgu õhuvärskendaja ja korralik ventilatsioon.

Töötuppa ära pane segavaid aroome. Selles toas on vajalik õhu niisutamine, eriti talvel. Sobib kohvi ja puuviljade lõhn.

Elukiri