Too oma töökohta karistuspink. Iga kord, kui oled olnud rumal, halb, vastik, saamatu või muidu tüütu, määra endale karistusaeg kohvinurgas. Sulge uks ja mõtle järele, kuidas peaks käituma. Mõtle rahulikult, kui halb sa oled. Halb, vilets, rumal, fui-fui. Kui avad ukse ja astud välja, siis tunned, kuidas oled saanud uut jõudu ja teed palju vähem vigu. Tähelepanu! Karistusaja pikkuse määrab sinu vanus. (42 aastat = 42 minutit).

2. Pane selga ema valitud riided
Sul on halb maitse. Alati. Sinu stiilitunnetus on nii anekdootlik, et selle kohta teevad su vanemad Facebookis naljakaid postitusi. Pane vastu vaidlemata selga need riided, mis sinu ema, isa, vanaema või mõni teine sinust arukam inimene on sulle välja valinud.

3. Naudi nunnutamist
Sa oled imeline ja su kalambuurid on liigutavad. Aga sinu mõtteid ei saa tõiselt võtta. Sinu arvamused nimelt ei ole päris arvamused, vaid uidud, mis on tegelikult sinuvanustele iseloomulikud. Ära siis solvu, kui sinu mõtete peale naerdakse. Sa lihtsalt oled nii pagana nunnu!

4. Ole aktiivne
Pea blogi, tviidi, ole võrgus, astu lastevanemate hoolekogusse, käi huviringides, vaheta eriala, hüppa pea ees vette kolmanda astme pealt, kuigi kardad. Kõik teised ka blogivad, vlogivad, tviidivad, elavad võrgus, osalevad lastevanemate hoolekogudes, vahetavad eriala ja hüppavad pea ees kolmandalt astmelt, kuigi kardavad, sest see on hea, kui nad on hõivatud.

5. Ära ole nii aktiivne
Sa oled väsitav, kui sa liiga aktiivne oled. Ole tasa! Ära ärritu! Vasta siis, kui sinult küsitakse! Ära rahmelda! Ära kõõlu tooliga!

6. Ära nuta tühja asja pärast
Närveerida võib tähtsate asjade pärast, nagu sõjad, saastamised ja haigused. Totter on vinguda nii tühiste asjade pärast nagu kukkumine, halb uni või kui püksid kukuvad maha või parim sõber lööb labidaga pähe. Küll aga kurvastad sa oma vanemaid, kui käitud niimoodi avalikus kohas.

7. Tee nii, nagu kästakse
Tee nii, nagu sulle öeldakse, sellepärast, et nii öeldakse.

8. Võrdle ennast
Kui sa ei suuda minna pilatesesse, ütle endale: „Aga naabri Mikk suudab. Ja õdegi suudab, kuigi on minust väiksem.“

9. Konfiskeeri endalt arvuti
Kui oled kurb, masenduses või läheb muidu kõik kehvasti, siis põhjuseks on tõenäoliselt see, et sa surfad liiga palju netis. Sinu halva enesetunde põhjus on arvuti. Vabasta end sellest murest ja määra endale nädalane netikeeld. Kui sa ka siis ei muutu toredaks ja õnnelikuks, rebi juhtmed seinast välja.

10. Ära loobu oma harrastustest
Ära kunagi lõpeta oma harrastustega tegelemist. Kui lõpetad, võid seda 15 aasta pärast kahetseda.

Allikas: Kodin Kuvalehti