Kas puuvilju süüa koorega või ilma?

 (4)
Õun, õunad
ÕunadFoto: Sven Arbet

Ühed räägivad, et puuvilju, näiteks õunu ja pirne, tuleb süüa kindlasti koorega, sest just koores ja koore all on kõige kasulikumad ained. Teised jälle ütlevad, et puuvili tuleb tingimata ära koorida, kuna just koore alla kogunevad taimekaitsemürgid.

Farmatseutikateadlane Igor Sokolovski rääkis selles väljaandele Argumentõ i Faktõ: „Kõik sõltub puuviljast ja sellest, kus see on kasvanud. Õunu ja pirne, mis on kasvanud teie koduaias või te teate, kus aias need on kasvanud või ostsite need kodu lähedalt turult tuttavalt müüjalt, võib julgelt süüa koorega, sest seal on peidus enamik vitamiine ja antioksüdante. Kodused kurgid võib ka ära süüa koos koorega. Välismaised puuviljad ja samuti kurgid tuleb aga ära kooriuda, sest nende pind on säilivuse tagamiseks töödeldud konserveeriva kihiga. Kuigi müüjad võivad öelda, et neid koorega süüa pole ohtlik, aga kasulik see kindlasti ei ole.“
AiF.ru

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare