Rahvusvahelised klaasipäevad resulteerusid seekord Okase muuseumis pööningusaalis BioGlassi teemaliseks näituseks, kus tulikuum sulam mängib kokku taimede, looduse ja teadusega. Näitust saab vaadata 6. augustini.

Muuseumi tänavakorrusel on kuni 16. juulini uuspop-kunstnike Ivar Kaasiku ja Andro Kööbi maalinäitus “Pop & glam”. Kunstiteadlase Harry Liivranna kureeritud väljapanek peab visuaalset dialoogi nii muusika- ja filmimaailma ikooniliste tegelaste kui ka abstraktse kompositsiooni tehnikate ja iluelamuse küsimustega. Mõlemad autorid flirdivad rannatemaatikaga – näeb nii ikoonilist Marylin Monroed 1950ndate ajastutüüpilistes päevitusbikiinides kui ka päevitunud kaanetüdrukuid moeajakirjast Vogue.

Vana apteegi hoonetesse kolinud Haapsalu kunstikool on saanud rikkamaks kolme näitusegalerii näol. Saal, mis kunagi oli apteekri eluruum, ootab veel remondikihtide alt välja ilmunud seinamaalingute taastamist. Seni moodustab laiguline interjöör koos alumiiniumist torustikuga dekoratiivse tausta Haapsalu kunstiklubi juhatanud Valve Fihlmani maalidele, millega autor tähistab oma juubelit. Hoovigaleriis ehk endises limonaaditehases on salapäraselt end päikeseprillide taha peitva tänavakunstnikust illustraatori Lex Zoo maalinäitus “Põhja mets”. Peterburi Stieglitzi akadeemias monumentaalmaali eriala lõpetanud noormehe maalides on tunda meisterlikku kargust.

Keldrigaleriis on midagi kassisõpradele! Nunnumeetri tõstab õhku kunstikooli õpetaja Aide Leiti “Kassikontsert”. Rakukeraamika tehnikas valminud kassifiguurid on vaimukalt dekoratiivsed ja kohati väga armsad. Samas võtmes on lahendatud ka kujundus, mida mitmete orvade ja kambrikestega võlvitud kelder võimaldab.

Seega, lisaks mõnusatele kohvikutele, promenaadile, aurikutuurile ümber viigi ja suvi läbi kõlavale muusikale on Haapsalus ootamas ka kunstielamus.