2. „See, kuidas sa kellegagi kokku sobid, kokku kõlad, on seletamatu asi. Teinekord võib olla nii, et on suured tunded ja hingeline klapp, aga voodis ei tule mitte midagi välja, nuta või naera. Siis on küll parem öö otsa teineteisele Koidulat lugeda.”

3. „Seks läheb teadagi hästi kaubaks, tänapäeval eriti. Ei tea, miks see inimesi nii hirmsasti huvitab? Minu jaoks on seks olnud miski, mis kuulub millegi juurde. Armastuse ja läheduse juurde. Ma olen nii vanamoeline.”

4. „Nii on selle elu ja armastusega. Kõik, mis sa võid, on püüda anda endast parim. Ja kui sellest ei piisa, siis ei piisa.”

5. „Võib-olla just nende inimeste mõtted ja tunded, kes meid armastavad ja hoiavad, aitavad meil elada.”

6. „Ma ei usu, et keegi oleks üdini õnnelik selle üle, et ta on jäänud üksi. Inimene vajab ikka teist inimest, lähedust, ta tahab ise kellestki hoolida ja tunda, et temast hoolitakse.”

7. „Tammsaare on ühe oma naistegelase suu kaudu öelnud: „Naisele on armastus elu ja surma küsimus, mehele ainult lõbuküsimus.” Kohe imelik, et eesti mees nii targa mõtte peale tuli, sihukesi mehi vist enam ei tehta.”

8. „Ilma seksita saab elada. Aga ilma armastuseta elamine on nagu minek läbi kivi.”

9. „Ma pole kindel, kas enda isiklik hetkeõnn võib kaaluda üles nende inimeste valud ja vaevad, kelle teed on kuidagipidi sinu omaga ristunud. Elus valitseb tasakaal: sa võid saada vaid seda, mida ise oled andnud. Kui mitte täna, siis homme. Või ülehomme.”

10. „Ammu enam ei ole ma kohtumõistja. Kui õpid mõistma, õpid ka andestama. Pole midagi, mida oleks raske või võimatu inimesele andeks anda. Nii lihtne on inimesest hoolida. Armastada ja hoolida. Elu on ju n i i üürike.”

Allikad: „Ada Lundver. Minu elu sõnas ja pildis”, Lea Arme; intervjuud Ada Lundveriga