Avokaado on väga eriline puuvili. Jah, tegu on puuviljaga. Tegelikult teatakse puuvilja kui magusat ja süsivesikuterikast toiduainet, aga avokaado sisaldab peamiselt rasva. Seega on avokaado rasvane puuvili.

Paljud uuringud on näidanud, et avokaado on tervisele väga kasulik.

5 teaduslikult tõestatud head mõju:

Avokaado on toitaineterikas

100 g avokaadot sisaldab peamiselt järgnevaid toitaineid:

  • Vitamiin K
  • Folaat
  • Vitamiin C
  • Kaalium
  • Vitamiin B5
  • Vitamiin B6
  • Vitamiin E
  • Väiksemas koguses sisaldab see ka magneesiumi, mangaani, vaske, rauda, tsinki, fosforit, vitamiine A, B1, B2 ja B3.

Toiteväärtus on 160 kalorit, vili sisaldab 2 grammi valku and 15 grammi tervislikku rasvasva. Avokaados on 100 grammi kohta 9 grammi süsivesikuid, millest 7 grammi on kiudained – tõeliselt hea kombinatsioon.

Avokaado sisaldab rohkem kaaliumit kui banaan

Kaalium on väga oluline mineral kõigi rakkude, kudede ja elundite korrektsel funktsioneerimisel inimorganismis. Samuti on see elektrolüüt, aine, mis juhib elektrit organismis koos naatriumi, kloriidi, kaltsiumi ja magneesiumiga.

Avokaado on kiudainerikas

7% avokaadost moodustab kiudaine. See on suur number, kui võrrelda avokaadot teiste toiduainetega. Seega püsib su kõht kauem täis ja vilja söömine mõjub seedimisele hästi.

Avokaado mõjub hästi vere kolesteroolitasemele

Uuringud on näidanud, et suurendades tervislike rasvade osakaalu oma toitumises, nt süües avokaadot, mõjub see väga hästi vere kolesteroolitasemele.

Avokaado maitseb hästi

Avokaado on tõeliselt maitsev nii üksi süües kui retseptides kasutamiseks.

Parima maitse leiad küpsest avokaadost, mis katsudes on umbes sama pehme nagu tennisepall.

Allikas: Erikorgu.ee