Millal nende kasutamisest hoiduda?

Prillid

Asi pole mitte prilliraamides, vaid klaasides. Kaasaegseid prilliklaase katab spetsiaalne kiht, mida võib paberiga puhastades kriimustada. Kuna klaasid on enamasti kallid, ei taha te neid rikkuda – seepärast kasutage prilliklaaside puhastamiseks alati optikapoest ostetud spetsiaalset lappi.

Vana ja tolmune mööbel

Tolm on abrasiivne ja seda võib olla ka paberrätik. Kuiva paberiga nühkimine võib mööbli pealispinda kahjustada, sestap on parem kasutada mööblipoleerimisvahendiga kergelt niisutatud riidest lappi.

Elektroonika

Paberrätiku tekstuur võib elektroonilisi aparaate kriimustada, eriti nende ekraane ja klaaspindu (näiteks telefonil). Kasuta mikrofiiberkiust või alkoholiga niisutatud lappi.

Vaibale valgunud vedelik

Paberrätikuga hõõrud vedeliku vaibakiududesse ning teed asja ainult hullemaks. Isegi siis, kui kasutad puhastusvahendit või vett, võid vaibakiud hõõrudes lahti kiskuda. Tupsuta puhta valge kangaga, ära hõõru.

Tumedad riided

Kui kasutad paberrätikut pleki eemaldamiseks tumedalt kangalt – eriti mustalt või mereväesiniselt, jääb sellele kohale jälg. Märja paberiga pühkimine teeb asja veelgi hullemaks. Seega taas – kasuta puhast kangast.

Allikas: Goodhousekeeping.com