“Milleks on vaja suhelda oma eksidega?” küsib Eeva suuril silmil. “Mina põhimõtteliselt seda ei tee. Mul on oma elu, olgu siis neil samamoodi. Vastupidine tähendaks minu jaoks igatsust, soovi suhet alal hoida. Vana supi ülessoojendamist,” leiab noor naine. “Midagi head sellest ei tule!” teab ta, sest on seda ise kogenud ühes oma eelmises kooselus, kus omavahelise suhtluse jätkamine viis mehe eelmise naisega voodisse hullama.
“Seetõttu ei luba ma oma mehel enam kunagi suhelda eksnaistega. Ka praeguse suhte alguses vatras mees oma endisega telefonitsi ja Facebookis, kuigi sel oli juba teise mehega laps. Mõnikord tundub mulle, et nad läksid lahku liiga järsku ja ikka veel teineteist armastades. Mul on raske leppida, et tal olid selle naise vastu nii tugevad tunded… On veelgi,” usub ta.
Eeva on lugenud, et naistel on “territooriumitunnetus”, mis tähendab, et kui mõistad, et keegi on maganud sinu mehega, on see eriti vastik ja ebamugav. “Olen oma mehele öelnud, et kui ta veel sellest naisest räägib, siis mulle aitab. Olen teinud meie suhte alguses skandaale, andnud üheselt mõista, et soovin, et nad ei arendaks omavahel mingit suhtlust. Olen mehele võib-olla problemaatiline naine. Aga olen alati oma tahtmise saanud,” muigab ta.
Kuidas suhtub olukorda tema mehe eksnaise uus mees? “Ilmselt mõistab temagi, et minu mees võib olla tema naise eluarmastus,” pakub Eeva. “Ei teagi, kas naine hoiab oma praeguse mehe pärast eemale või teeb ta seda austusest minu mehe vastu. Minu vastu? Tänan õnne, et ta ei susi ega uuri meie elu kohta.”
Kuigi! “Nii kummaline kui see ka pole, suhtleb mehe eksiga minu ämm. Kõlab nagu selles laulus, kus pere oli väike, aga suur skandaal. Ämm on sõnakas naine ja temalt ei saa ma suhtlemise lõpetamist nõuda. Küllap saab eksnaine meist ja meie suhetest oma info ikka kätte…”
Eeva ütleb vaikselt, et talle on vaja teadmist, et mees oma eksiga ei suhtle. “See tagab mu hingerahu, kui tean, et selle naisega on kõik läbi ja enam nad oma suhet üles ei soojenda.”