VALENTINIPÄEVAKS | Valge šokolaadi küpsised makadaamiapähklitega

 (1)
VALENTINIPÄEVAKS | Valge šokolaadi küpsised makadaamiapähklitega
Foto: Jaan Heinmaa

Ameerikapärased suured ja pehmed küpsised — pealt meeldivalt krõbedad ja seest pehmed. Täiesti sõltuvusttekitavad! Makadaamiapähklid maitsevad neis parimalt, aga neid saab valmistada ka pekaani- või metspähklitega. Hea kingitus maiasmokkadele!

25 tk

175 g võid

100 g makadaamiapähkleid ( või pekaani-või metspähkleid)

5 dl nisujahu

2 tl mustade täppidega vanillsuhkrut

0,5 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

2 dl pruuni roosuhkrut

1,5 dl valget suhkrut

1 muna

1 munakollane

250 g valget hakitud šokolaadi

Sulata või. Haki pähklid jämedalt ning sega jahu vanillsuhkru, sooda ja soolaga. Sega sulavõi hulka suhkrud, lisa ka muna ja munakollane. Sõelu hulka jahusegu ja sega tainaks. Pane juurde pähklid ja hakitud šokolaad. Keera tainas kilesse, tõsta 20 minutiks külma.

Jaga tainas 25 palliks, tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud kahele ahjuplaadile, vajuta kahvliga ristisuunas muster peale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 8–10 minutit, kuni küpsised on kuldkollased ja küpsed. Tõsta jahtuma ja naudi!

EN95