ÜLLATAV! Soome pajaleiva retsept


ÜLLATAV! Soome pajaleiva retsept
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus meenutab: "Selle vahva retsepti sain Soomest juba aastaid tagasi, ühelt toiduajakirjanikult Lahtis. Lubasin talle, et proovin kodus järele ja see sai maitses uskumatult hea: krõbeda kooriku ja pehme sisuga. Ei saa jätta jagamata!"

7-7,5 dl nisujahu
1,5 tl soola
0,5 tl kuivpärmi
3 dl käesooja vett

Päev 1: sega kõik ained omavahel, pärm kindlasti enne jahuga. Lase kerkida rätiku all 12-18 tundi.

Päev 2: tõsta jahuga üle puistatud lauale, sõtku veel läbi ja vormi taignast pätsike.

Tõsta tühi malmpada 225 kraadi juurde ahju eelkuumenema, pane taignapäts sinna sisse ja küpseta 225 kraadi juures kaane all 30 minutit. Nirista peale oliiviõli ja küpseta veel ilma kaaneta 15-20 minutit või kuni sai on pealt kuldpruun ning krõbe. Nii hea!

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare