ÜLLATAV mango-vaarikapirukas


ÜLLATAV mango-vaarikapirukas
.

Köögitoimetaja Lia Virkus soovitab: "Naudi imelist mango-vaarikapirukat külmalt – küpseta pirukas võimalusel valmis juba eelmisel õhtul ja pane järgmise päevani külma. Serveeri koos vaarikatoormoosi ja värskete marjadega."

8–10 tk

Põhi:

• 150 g toasooja võid

• 1 dl pruuni roosuhkrut

• 1 muna

• 1,5 dl täisterakaerajahu

• 1,5 dl nisujahu

• 1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

• 3 L-suuruses muna

• 1 dl pruuni roosuhkrut

• 2 tl vanillsuhkrut

• 300 g maitsestamata kohupiima-
pastat

• 400 ml mangopüreed

• 200 g vaarikaid (või külmutatud marju või vaarikatoormoosi)

Vahusta põhja jaoks toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna ja vahusta veel. Sega omavahel kuivained ja sega võisegu hulka. Vajuta tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise jaoks vahusta munad suhkrutega, lisa hulka kohupiimapasta ja mangopüree, sega ühtlaseks. Kalla vormi ja jaga peale vaarikad või toormoositörtsud.

Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40–45 minutit. Täidis võiks jääda keskelt kergelt võdisema, see tahkub jahtudes. Nii jääb täidis meeldivalt mahlane.

Tõsta küpsetis järgmise päevani jahtuma. Serveeri koos toormoosi ja värskete marjadega külmkapikülmalt. Jääb krõbedam!

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare