Hummus ehk kikerhernepasta
Neljale kuni kuuele

See on mõnus vürtsikas aasiapärane määre, mida on suupisteks hea nautida nii köögiviljade kui ka krõbisevate näkileibadega. Ka tatragalettidega maitseb imehea.

400 g purk kikerherneid

2 sl tahiinit (seesamiseemnepasta, müüakse mahepoodides)

2–3 sl mahedat väärisoliiviõli

2–3 suurt küüslauguküünt

2 sl sidrunist pressitud mahla

0,5 tl soola

1 tl karripulbrit

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl Cayenne’i pipart

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

Püreesta kurnatud, hoolikalt loputatud ja seejärel veel korra nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris. Lisa õli, pressitud küüslauk, tahiini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks. Vajadusel lisa veel õli, kui pasta pole piisavalt kreemjas.