Retseptisoovitus | Vietnami kana ingveri ja rohelise sibulaga


Retseptisoovitus | Vietnami kana ingveri ja rohelise sibulaga
Jaan Heinmaa

Lõuna-Vietnamis on see populaarne talveroog. Nad armastavad külmadel kuudel süüa palju ingverit, see soojendab seestpoolt. Ehk sobib see mõnus roog täna just sinu õhtusöögilauale?


Neljale

400 g kanafileed
10 cm tükike ingverit
4 rohelist sibulat või 9 cm tükike porrut
tükike punast tšillipipart
2 sl (maapähkli)õli
2 sl austrikastet
2- 3 sl magus- teravat tsillikastet
1 sl hiina sojakastet
1 tl suhkrut

Serveerimiseks:

keedetud riisi
2 rohelist sibulat

Tükelda kana. Koori ingver ja lõika peenteks ribadeks, porru või sibul 4 cm pikkusteks peenteks ribadeks. Kuumuta pool õlist vokk- või mõnel muul suuremal pannil, kuumuta selles ingverit ja hakitud tsillipipart. Lisa porru või sibularibad, kuumuta kiirelt läbi ja tõsta kaussi ootele. Kalla ülejäänud õli pannile, pruunista kanatükid. Lisa kõrvalepandud ingver, porru ja tsilli, austrikaste, tsillikaste, soja ja suhkur. Puista peale ka hakitud roheline sibul ja serveeri koos keedetud riisiga.

EN95