Retsept: Soome jõululeib


Retsept: Soome jõululeib

Mõnusalt magusa mekiga jõululeib on ahjusoojalt koos võiga suurepärane! Säilib mitu päeva mahlase ja maitsvana! Seda lihtsalt kohe peab proovima.

3-4 tk

1 l õuna- või apelsinimahla või hapupiima

100 g pärmi

3 dl tumedat siirupit

3 dl kaerakliisid

3 dl rukkijahu

3 dl maltoosat

1 sl meresoola

10 dl nisujahu

Vormide määrimiseks võid või õli

Leota pärm käesoojas mahlas ja sega hästi. Lisa kõik ained ja sega, Tainas peaks jääma nii pehme, et saad seda puulusikaga segada. Kata rätiga ja jäta 40 minutiks kerkima. Määri 3-4 leivavormi rasvainega, täida need poolenisti taignaga ja kata rätiga. Lase kerkida pool tundi.

Küpseta leibu 175 kraadi juures 30 minutit, määri siirupi-vee seguga ja jätka küpsetamist veel pool tunnikest või kuni leivad küpsed. Lase hetke jahtuda vormides, kummuta restile ja lase lõplikult jahtuda. Leiba on hea ka sügavkülmutada.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare