Peolauale | Isetehtud kanamaksapasteet väikese brändiga


Peolauale | Isetehtud kanamaksapasteet väikese brändiga
Foto: Jaan Heinmaa

Isetehtud pasteet on imehea! Valmib vaid poole tunniga, kuigi kanamaksapasteet mekib kõige paremini järgmisel päeval, kui maitsed on omavahel segunenud.


Neljale

500 g kanamaksa
150 g võid
2 sibulat
3 küüslauguküünt
1 suurem porgand
5 + 5 suuremat salveilehte
3–4 sl brändit või konjakit
soola ja musta pipart

Puhasta maks valgetest kiulistest osadest. Koori ja haki sibul, küüslauk ja porgand. Kuumuta köögiviljad pannil võis vähesel kuumusel klaasjaks ja lükka panni äärtesse. Lisa maks ja prae võis mõlemalt poolt mõned minutid. Kasuta ära 100 g võid, 50 g jäta sulatamiseks ja pealekallamiseks. Lisa ka hakitud salveilehed ja brändi, hauta veel mõned minutid nõrgal kuumusel, maitsesta soola ja pipraga. Lase hetk jahtuda ja purusta siis köögikombainis ühtlaseks seguks. Tõsta pasteet purki või mõnesse muusse kaanega nõusse, kalla peale sulatatud või. Kaunista võis korra läbi kuumutatud salveilehtedega. Tõsta järgmise päevani külma maitsestuma.

EN95