PEOLAUALE | Hõrk veisemaksapatee


PEOLAUALE | Hõrk veisemaksapatee
Jaan Heinmaa

Soomlased armastavad oma pühadelaual vormiroogi, ahjus küpsetatud maksapasteet ka nende seas aukohal! Maitseb peolaual hea nii soojalt kui külmalt.

500 g veisemaksa

150 g toorsuitsupeekonit

1 sibul

6 anšoovisefileed

0,75 tl jahvatatud ingverit

0,5 tl jahvatatud valget pipart

1 tl soola

3 dl vahukoort

3 muna

2 sl kartulijahu

Kaunistuseks: pohli, anšoovist

Purusta tükeldatud maks, sibul ja anšoovised, lastes neid 3-4 korda läbi hakklihamasina. Lisa maitseained, kergelt vahustatud munad ja kartulijahu.

Vooderda piklik keeksivorm seest peekoniviiludega ja kalla maksasegu vormi. Mähi hoolikalt fooliumisse, et kõik on kaetud.

Küpseta 200kraadi juures ahjus veevannis 1,5 tundi. Tõsta vormiga ahjust välja, lase pool tunnikest jahtuda ja kummuta serveerimisalusele. Kaunista pohlade ja anšoovistega.

Patee maitseb hea nii soojalt kui külmalt!

Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare