NAUDI! Imelihtsad pähkli-šokolaadiküpsised


NAUDI! Imelihtsad pähkli-šokolaadiküpsised
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus: "Imehead šokolaadi ja pähklitega suured küpsised, mis seest mõnusalt mahlased. Säilita neid õhukindlas purgis või karbis, et küpsised ära ei kuivaks."

Neist kogustest saad 16 küpsist!

2,5 dl jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
50 g Kreeka pähkleid
50 g pekaanipähkleid
125 g toasooja võid
2 dl tumedat roosuhkrut
1 dl valget suhkrut
1 suur muna
150 g hakitud tumedat šokolaadi või piimašokolaadi

Sega jahu sooda ja soolaga, tõsta ootele. Rösti pähkleid ahjus 175 kraadi juures 10 minutit ja sega neid poole aja pealt, et pähklid saaksid iga külje pealt ühtlaselt kauni jume ja krõbeduse. Lase neil jahtuda.

Vahusta või suhkrutega, lisa muna ja vahusta läbi. Lisa ka jahusegu ja vahusta aeglasel kiirusel läbi. Sega käsitsi hulka pähklid ja hakitud šokolaad.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 16 pätsikest ja vajuta kahvliga laiaks. Küpseta 175 kraadi juures 12-15 minutit, keskelt peaks küpsetised pehmeks jääma. Lase küpsistel jahtuda ja naudi!

Jaan Heinmaa
Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare