Nädalalõpu hõrgutis: kartuli-kõrvitsapudruga ahjubolognese


Nädalalõpu hõrgutis: kartuli-kõrvitsapudruga ahjubolognese
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus: "Lisa kartulipudru hulka kõrvitsat või brokolit, nii saad eri maitse ja värviga vormiroogi. Selliselt keedetud itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi seda vormiroaks vormistama."

Neljale

Valmistusaeg: 1 tund + 10 minutit ahjus
Küpseta vormiroog neljas väikses portsjonvormis või 1 suuremas

400 g segahakkliha
1 suur sibul
1 porgand
1 varsseller
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 tl kuivatatud tüümiani
1 purk purustatud tomateid (400 g)
2 dl puljongit (või sellest 1 dl punast veini)


Kartuli-kõrvitsapuder:
600 g kartuleid
200 g kõrvitsat (või brokolit)
0,5 dl kohvikoort
1 muna
2 sl võid
0,5 dl värskelt riivitud parmesani
1,5 tl soola

Kaunistuseks:
värskeid tüümianilehti

Koori ja haki sibul ja porgand. Haki ka sellerivars ja pruunista neid pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa ka hakkliha ja pruunista see segades. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lisa purustatud küüslauguküüned, loorberileht, tüümian, purustatud tomatid ja vein või puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase podiseda nõrgal kuumusel u 25 minutit. Pane ahi sooja 250 kraadi juurde. Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks kaane all. Kalla vesi ära ja nõruta. Tambi pudruks, lisa kuum koor. Lisa hulka ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajadusel soolaga. Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta veel ahjus u 10 minutit ja serveeri. Kaunista värskete mündilehtedega.

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare