Magusasõbra UNISTUS! Mesikäpa küpsisekook


Magusasõbra UNISTUS! Mesikäpa küpsisekook
Mesikäpa kook.Jaan Heinmaa

Hästi magus kaloripomm, mis lausa sulab suus. Jõhvikad annavad kaunistusena meeldivat hapukust ja kaunist värvi. Soovi korral sega jõhvikaid ka täidise hulka ja lisa sorts kanget alkoholi, näiteks Vana Tallinna likööri. Hoia kooki serveerimiseni külmas.

Põhi:

320 g Mesikäpa küpsiseid vanillitäidisega (u 24 tk)

50 g võid

Täidis:

190 g Mesikäpa küpsiseid (14 tk)

200 g maitsestamata toorjuustu

250 g valget šokolaadi

Kaunistuseks:

2–3 Mesikäpa küpsist

1–1,5 dl kuivatatud jõhvikaid

Vooderda nelinurkse 20 x 20 cm suuruse koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga. Sega sulatatud võiga ja suru koogivormi põhjale. Tõsta külma.

Sulata šokolaad veevannil ja sega toasooja toorjuustuga. Purusta küpsised jämedalt ja sega täidise hulka. Laota vormi. Pudista kaunistuseks peale veel paar küpsist ja puista üle jõhvikatega. Tõsta 2 tunniks kuni järgmise päevani külma. Lõika kuubikuteks ja naudi otse külmkapist võetuna.

Palju häid retsepte leiad igast Eesti Naisest!

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare