LIHTNE JA HEA: Triinu kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega


LIHTNE JA HEA: Triinu kohupiimakarask mooniseemnete ja kuivatatud jõhvikatega
Jaan Heinmaa

Köögitoimetaja Lia Virkus: "Kohupiimakarask maitseb kõige paremini ahjusoojalt võiga. See odrajahuga küpsetis sobib hästi nädalavahetuse hiliseks hommikusöögiks!"

8-10 tk

300 g kohupiimakreemi
1 dl kohvikoort
1 muna
3 sl suhkrut
1 tl soola
1 tl soodat
2 dl Veski Mati täistera odrajahu
1 dl Veski Mati Eriti head nisujahu
3 spl oliivõli
3 sl seemneid maitse järgi (kõrvits, seesam, lina, kanep jne)
2 sl mooniseemneid
0,5-1 dl kuivatatud jõhvikaid

Sega muna koore, kohupiima ja oliiviõliga. Sega jahud sooda, soola ja seemnete-jõhvikatega. Ühenda mõlemad segud ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi (paberit võib enne vormi panekut kortsutada, siis sobitub see vormi paremini). Küpseta 200⁰C juures 25-40 minutit (sõltub ahjust). Küpsust kontrolli tikuga, kui see jääb kuivaks, on ka karask küps.

Retsepti autor: Triinu Võsu

Eesti Naine loosib teööijate vahel 3000 euro väärtuses kingitusi!
Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare